Notícies

Àfrica Hurtado, Premi de Teatre Infantil Escalante 2020

La dramaturga castellonenca Àfrica Hurtado s’ha alçat amb el Premi de Teatre Infantil Escalante 2020 per la seva obra ‘Abril a casa’. Una història d’amistat epistolar entre dues nenes ambientada i forjada durant el confinament.

El guardó, que busca fomentar la creació i divulgació de la literatura dramàtica en valencià per a públic infantil, es consolida en la seva cinquena edició com un dels premis més destacats en la seva especialitat. També reafirma l’èxit de la seva convocatòria, al qual enguany han concorregut 12 obres, el major nombre de candidatures presentades des de la seva creació.

El Premi de Teatre Infantil Escalante està dotat amb 5.000 euros i la publicació del text per l’editorial Bromera. El jurat d’aquesta edició estava compost per Adrià Novella, Berta Esparza, Ramon Roselló, Gabriel Ochoa i Sònia Alejo. Va acordar per majoria guardonar ‘Abril a casa’ d’Àfrica Hurtado. “Un text acurat, senzill i emotiu sobre la realitat de la pandèmia per a infants, i les seves conseqüències. L’amistat, els conflictes familiars o la rutina creativa d’una nena són els temes tractats amb un delicadesa molt expressiva i plena d’emotivitat”.

Abril a casa i els infants en pandèmia

Abril a casa és fruit de l’obligació de romandre a casa durant els mesos incipients de la pandèmia: “Tenia curiositat per saber com seria la percepció dels nens i nenes sobre el que estava ocorrent, quina seria la seva rutina sense anar al col·legi ni al parc, ni veure o jugar amb els amics i estar tot el dia a casa”, explica l’autora en un comunicat.

El propi títol de l’obra presenta al seu protagonista i el seu context temporal: “Abril és el nom d’una nena de 8 anys que es veu obligada a estar tancada a casa durant tot el mes d’abril”. Un dia que està avorrida mirant per la finestra de la cuina, avança Furtat, “s’adona que una nova família s’ha mudat al pis de davant i que un dels seus membres és una nena de la seva mateixa edat a la qual decidirà escriure-li una carta amb la qual s’iniciarà una amistat”.

Informació extreta d’Artezblai i d’ElMundo


Últimes notícies d’Altres

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a