Notícies

Taller de distribució a càrrec de Nines Carrascal

Des de fa un temps, un gran nombre d’empreses del sector de les AAEE (teatre i dansa) estan tenint dificultats serioses en la comercialització dels seus espectacles. La paraula “mercat” és una paraula incòmoda. Però negar-ho, tampoc no resol res. Per tant, parlem de mercat com un espai professional d’intercanvi [oferta/demanda] del qual tots formem part, i on tots interactuem des de diferents rols.

La distribució no pot continuar sent una assignatura pendent perquè en depèn la sostenibilitat de les estructures de producció. La distribució ha d’acompanyar els processos creatius des de l’origen, i necessita estratègia, recursos i planificació.

Per aquest motiu, es durà a terme un curs que tractarà de definir claus o pautes que puguin ser útils per operar amb més garantia en un mercat extremadament competitiu. Es treballarà per despertar habilitats a l’hora de construir un relat de venda, disseccionar un caixet, analitzar estructures coordinades de distribució, visualitzar materials de distribució, etc.

Es combinarà de manera equilibrada aspectes teòrics i pràctics. Es plantejarà interrogants propers a la nostra realitat. Posarem exemples propis i prestats, sempre amb l’objectiu que l’aprenentatge sigui dinàmic, útil per repensar els nostres processos, millorant en control, enfocament i professionalitat.


El taller estarà dirigit per NINES CARRASCAL


Llicenciada en Història Contemporània i Màster en gestió cultural en arts escèniques per la Universidad Complutense de Madrid. La seva trajectòria professional s’inicia l’any 1995 a l’àmbit de la producció i distribució d’arts escèniques amb la seva companyia HISTRIÓN TEATRO amb la qual ha produït més de 30 espectacles i ha rebut nombrosos premis. Anys després crea ESCENA DISTRIBUCIÓ GRANADA que distribueix companyies nacionals i internacionals. Com a docent imparteix tallers de distribució per a escoles professionals com Escènica Tècnica a les seus de Granada i Màlaga, El Centre de Tecnologia de l’Espectacle (CET) així com per a organitzacions sectorials com ARTEKALE, ARES, ARTESA, etc. Des del 2028 és COMISSÀRIA de MERCARTES, trobada professional del sector de les AAEE a nivell nacional que se celebra amb caràcter biennal a Valladolid.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Dies: del 20 al 23 de maig de 2024

Horari: de 9.30 a 14.30 h (part teòrica) i de 17.00 a 19.00 h. (part pràctica). El dijous 23 sols hi haurà sessió de matí.

Lloc: Teatre de la Llotja de Lleida

Preu: 52 € membres de la TTP i del projecte MARBI Singulars. 70 € no membres

Inscripció: Places limitades. Formulari inscripció AQUÍ.

Organitza:

MARBI Singulars

Col·labora:

Departament de Cultura

Promou:

Financia:

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a