Notícies

La manca d’actuacions escolars deixa les companyies de teatre familiar en crisi

TV3 ha fet un petit reportatge sobre el que ha suposat la pandèmia pel teatre escolar. Abaixar el teló ha portat les companyies a perdre aquest curs el 71% dels bolos de teatre escolar, respecte al 2019. Això els ha suposat deixar d’ingressar uns 2 milions i mig d’euros. I, cosa que creuen pitjor, 700.000 infants s’han quedat sense teatre.

La companyia Xip Xap ha perdut entre 40 i 50 actuacions de teatre escolar aquest curs des del setembre. “És una situació gairebé crítica perqué és una font d’ingressos molt important per a totes les companyies de teatre familiar”, diu Victor Polo.

Cristina Garcia, presidenta de la TTP, Associació Professional de Teatre per Tots Públics, i membre de la companyia Campi Qui Pugui, afegeix que la situació afecta greument el sector, veurem afectada la seva estabilitat, i per tant es reduirà contractació de tot tipus. Però també afecta el públic, i l’afectació del públic significa també la de la societat.

Els successius confinaments municipals i comarcals, també agreugen la situació. Carles Pijuan, de La Companyia de Comediants la Baldufa, explica que “vivim al dia a dia, perque tant poden anular-te com contractar-te una actuació que no tinguis prevista una setmana abans.”

Hi ha moltes escoles que fan un esforç perque saben que per molts infants, aquesta és l’única oportunitat de veure teatre. Maite Roca, mestra de l’escola Ciutat Jardí, és conscient que això “és molt important perque la cultura forma part de l’educació, si no tenim cultura, ja podem plegar.” El mateix opina la seva companya Montse Villòria, de l’escola La Mitjana: “Jo crec que tothom ha de fer l’esforç, l’escola la primera, i també les famílies. Hem de confiar en que la cultura és segura, i es pot anar al teatre sense por.”

Les companyies confien que a la primavera es puguin reprendre molts cicles escolars que s’han suspès, però també els fa por que aleshores acabin tenint overbooking.

Troba el vídeo complet AQUÍ

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a