Notícies

Iniciació a la comunicació cultural. Vine si no vols ser una agulla dins un paller

Tradicionalment els mitjans de comunicació han estat cabdals per a la difusió i coneixement de qualsevol expressió artística. Les relacions entre els professionals de la comunicació i de l’àmbit cultural han estat molt estretes.
Actualment les coses estan canviant i les redaccions – tant de diaris com de mitjans audiovisuals – s’han vist immerses en grans canvis i han nascut nous mitjans.
Vols saber què està passant als mitjans de comunicació? Com han canviat les dinàmiques de les redaccions dels mitjans amb la revolució digital? Com es fa avui la gestió de la comunicació cultural? Com pots fer del teu projecte una notícia? Com has d’actuar en cas d’una mala notícia o crisi comunicativa? Quines estratègies creatives tens a l’abast per destacar entre tantes accions i iniciatives culturals com hi ha avui dia?
Sessió adreçada a gestors i gestores culturals, responsables de comunicació i a tots aquells professionals interessats a conèixer les rutines periodístiques i les noves tendències en la comunicació cultural.

10.00h – 12.00h.   Introducció teòrica i dinàmiques participatives

  • Com ser notícia als mitjans de comunicació
  • La gestió de la comunicació en casos de crisi
  • Noves estratègies en comunicació cultural

12.00h – 12:30h.  Pausa
12.30h -13.00h. Casos d’èxit nacionals i internacionals
13.00h – 14.00h. Taula rodona
Periodistes de diversos àmbits expliquen com sorprendre a través de la comunicació des de la cultura, què els interessa i què és notícia.

  • Nacho Orovio. Cap de secció de cultura. Diari La Vanguardia
  • Rafael Tapounet. Cap de secció de cultura. Diari El Periódico de Catalunya
  • Irene Carboneras. Directora executiva. Revista VICE
  • Vicente Ferrer. Director de continguts de Vice Iberia, S.L 

Ponent:

Cristina Salvador Branera. Directora d’aPortada. Llicenciada en Ciències de la Comunicació (Periodisme) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Màster en Relacions Internacionals al CIDOB, formació d’administració d’empreses a EADA. Directora de comunicació de la Fundació Josep Carreras de 1996 al 2000. 20 anys d’experiència en els àmbits de la comunicació corporativa, formació en comunicació, relacions públiques, responsabilitat social corporativa i gestió cultural. Vicepresidenta de l’Associació de Comunicació interna i del Cercle de Cultura, Membre de la Comissió de gabinets del Col·legi de Periodistes i membre del consell assessor de la Fundació Factor Humà.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a