Notícies

Generalitat de Catalunya s'ha adherit al pla de finançament de pagament a proveïdors

La Generalitat de Catalunya s’ha adherit al fons que ha creat l’Estat per finançar els pagaments a proveïdors. El Reial decret llei 8/2013, de 28 de juny, de mesures urgents contra la morositat de les administracions públiques i de suport a les entitats locals amb problemes financers, posa en marxa noves fases d’aquest finançament per fer front amb caràcter general  a diverses obligacions pendents de pagament, vençudes, líquides i exigibles abans del 31 de maig de 2013.
 
CARACTERÍSTIQUES:
Mitjançant aquest mecanisme de finançament, les vostres factures emeses a nom de la Generalitat de Catalunya, NIF S0811001G,  i que reuneixen els requisits del Decret han estat comunicades al Ministerio de Hacienda y  Administraciones Públicas.
Per poder gaudir d’aquest mecanisme de finançament és necessari que acrediteu la vostra acceptació expressa telemàticament, d’acord amb el procediment relacionat a continuació.
 
PAS 1: Consulta de factures incloses
En primer lloc cal que consulteu si les vostres factures es troben incloses en la relació tramesa per la Generalitat al Ministerio. Això podeu fer-ho al web de la Generalitat, a l’adreça http://ves.cat/hpVh o al web de l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT), a l’adreça http://ves.cat/hpVi. És necessari  un certificat electrònic d’identitat en tots dos casos.
 
PAS 2: Acceptació expressa telemàtica
L’acceptació al mecanisme només la podeu dur a terme en la web de l’AEAT. Cal fer-ho entre els dies 29 d’octubre i 14 de novembre.
 
DISCREPÀNCIA AMB LA RELACIÓ DE FACTURES
En cas que trobeu a faltar alguna factura caldrà que comproveu si compleix els requisits per a ser inclosa en el mecanisme de finançament extraordinari i, en cas afirmatiu, sol·licitar-ne la inclusió abans del 15 de novembre. Els requisits de les factures i el formulari de reclamació els trobareu a http://ves.cat/a_KW. En aquesta mateixa pàgina trobareu el formulari d’acceptació a utilitzar en cas que per impediments tècnics no hagueu pogut accedir a la web de l’AEAT.
 
NORMATIVA I CONSULTES
Per conèixer la normativa que regula el mecanisme, obtenir els formularis de reclamació, confirmar els enllaços als diferents webs o ampliar la informació, podeu consultar a l’adreça http://ves.cat/a_KW.
 
NO ACOLLIMENT
En cas que no desitgeu acollir-vos a aquest mecanisme de finançament, i per tant no introduïu la vostra acceptació expressa telemàtica, la Generalitat tornarà a programar el pagament de les vostres factures tan aviat com disposi de la informació dels pagaments realitzats per l’Estat, al final del procés descrit en els apartats anteriors.
En cas que vulgueu consultar algun aspecte d’aquest comunicat podeu indicar els vostres dubtes mitjançant mail aquí.
 
 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a