Notícies

El retorn social de la cultura: Jornades professionals a Fira Mediterrània

Els dies 7 i 8 de novembre es faran les Jornades Professionals de la Fira Mediterrània de Manresa dedicades al “Retorn social de la cultura”.
Les Jornades proposen experiències de projectes culturals que estableixen llanos comunitaris, implicació ciutadana i accessibilitat a programacions per a les persones dels territoris que els acullen com: “The very good Festival” (India), el “Festival Ganoua d’Essaouira”(Marroc) o el programa pedagògic de la “Feria de Teatro de Castilla y León-Ciudad Rodrigo”, entre altres.
També es presentarà el Mètode SROI: Social Return on Investment, utilitzat al Regne Unit i Irlanda, però encara prou desconegut a l’Estat espanyol. Descobrirem com mesurar el valor social real que un projecte cultural produeix en la societat. Aquesta formació compta amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de la mà del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE).
En el mateix sentit analític, Xavier Fina exposarà el recent estudi publicat per l’Observatorio Vasco de la Cultura: Evaluación del retorno social de las ayudas públicas en cultura. Pensant en conèixer realitats socioculturals llunyanes i territorialment diverses, confluiran en la mateixa taula rodona Sara Bech (Dinamarca), de Verdens Kultur Centret; Mohamed Fahmi (Marroc), de la Xarxa Anna Lindh Foundation; Claudio Giagnotti (Itàlia), del projecte musical Mascarimirì; i Gabriel Veiga (Brasil), de l’escola Recriarte i “Teatro para Todos”. Aquesta taula serà moderada per Esteban Linés, responsable de música de La Vanguardia.
Carlos Gil, director de la Revista ARTEZ de les Arts Escèniques, remarcarà a la ponència inaugural que s’ha de reivindicar cultura des de tots els àmbits i és per això que les Jornades Professionals culminaran amb un Vis a Vis entre el sector periodístic i el cultural amb la pregunta “Interessa la cultura als mitjans de comunicació?”, amb Vicent Partal (Vilaweb), Lluís Hidalgo (TV3), Lluís Cabrera (Taller de Músics), Eduard Miralles (Diputació de Barcelona) i Susana Paz (Regió 7).
 
CONSULTA EL PROGRAMA COMPLET
http://issuu.com/firamediterraniamanresa/docs/jornadesprofessionals2013_cat
 

Avantatges especials per als socis de les entitats professionals col·laboradores i estudiants de Gestió Cultural: CIATRE (Associació de companyies de teatre professionals de Catalunya) · APGCC (Associació de professionals de la gestió cultural de Catalunya) · ARC (Associació de mànagers i promotors de Catalunya) · ACPDC (Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya) · APCC (Associació de professionals de circ de Catalunya) · La Central del Circ, APdC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya) · TTP (Associació Professional de Teatre per Tots els Públics) · AADPC (Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya)

www.firamediterrania.cat

Per assistir a les jornades cal acreditar-se com a professional a la Fira i reservar plaça enviant un mail a serveijornades@firamediterrania.cat L’acreditació dóna accés a tots els espectacles programats i a totes les activitats professionals.

Es lliurarà un certificat d’assistència de 10 hores.

 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a