Notícies

El 5è Premi Xarxa Alcover de la Mostra Igualada premia ‘Miranius. L’aventura d’habitar el món’ de De_paper

  • El jurat ha atorgat el Premi a aquest espectacle per la indiscutible qualitat artística, plàstica i musical i pels valors que transmet sobre la coexistència de les diverses espècies animals amb l’home

  • Es representarà la temporada 2022/2023 als teatres associats a la Xarxa Alcover d’arreu del territori de parla catalana

L’espectacle Miranius. L’aventura d’habitar el món de De_paper ha guanyat el 5è Premi Xarxa Alcover de la Mostra Igualada, un guardó impulsat per l’associació Xarxa Alcover que consisteix en una gira pel territori de parla catalana.

Un jurat professional àmpliament coneixedor del mercat del teatre familiar format per Maite Serrat, del programa “Anem al teatre” de la Diputació de Barcelona; Francesc Rossell, tècnic de cultura de l’Ajuntament d’Igualada i Julieta Sunyol de Xarxa Alcover ha escollit aquesta producció entre totes les propostes programades en la darrera edició de la Mostra Igualada, celebrada del 31 de març al 3 d’abril, que fossin de petit i mitjà format (de qualsevol gènere), creació contemporània i predomini del text en català. 

El jurat després de valorar les diverses representacions ha decidit atorgar el Premi a aquest espectacle no sols per la indiscutible qualitat artística, plàstica i musical, sinó també pels valors que transmet sobre la coexistència de les diverses espècies animals amb l’home. Aquest serà l’espectacle familiar que representarà Catalunya en la propera gira d’espectacles 2022-2023 de la Xarxa Alcover.  

A la deliberació final del Premi Xarxa Alcover el jurat ha volgut fer constar, expressament, la gran qualitat artística de l’espectacle Soc una nou de Zum Zum Teatre, que a més de pel treball de l’equip artístic destaca pels valors cívics de l’amistat, la pau, la tolerància i l’elecció voluntària de la pròpia tradició i cultura que traspuen durant tota la representació.  En aquesta edició, el jurat vol destacar, també, la gran qualitat de la majoria de les propostes adreçades als joves, els espectacles de circ i les instal·lacions presentades a la 33a Mostra Igualada. 

L’associació Xarxa Alcover es defineix com un ens lliure, obert i no protocol·lari d’un conjunt d’entitats municipals, associacions, entitats, programadors teatrals, teatres, universitats i persones físiques de l’àmbit geogràfic de la llengua catalana i té per objectiu crear una estructura estable d’intercanvi que permeti la realització de gires coordinades d’espectacles teatrals en català a les Illes Balears, Catalunya, Andorra i el País Valencià.

Mostra Igualada – Fira d’espectacles infantils i juvenils

Mostra Igualada és la Fira de referència de les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya. Un gran aparador dels millors espectacles per a públic infantil i jove, que aplega milers d’espectadors a la capital de l’Anoia i que té com a objectius nodrir les programacions familiars d’arreu del país i afavorir la internacionalització de les companyies que hi participen. Considerada Mercat estratègic de Catalunya, està organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) de la Generalitat de Catalunya. Del 30 de març al 2 d’abril del 2023 se celebrarà la 34a edició. 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a