Anna Confetti, Campi Qui Pugui, Dàmaris Gelabert, Festuc Teatre, LaBú Teatre, La Pera Llimonera i Zum-Zum Teatre, són les companyies de l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics finalistes als Premis Max d’enguany.
L’edició d’enguany dels Premis Max reuneix un total de 179 muntatges que destaquen per diferents aspectes de la seva creació. D’aquests, 17 són espectacles per a públic familiar, i d’aquestes, 7 són companyies de la TTP. Per primera vegada, creix la presència d’espectacles per a tots públics fora de la seva categoria específica.
Els Premis Max de les Arts Escèniques es celebren des del 1998 amb el propòsit d’estimular i premiar el talent dels professionals del Teatre i la Dansa del nostre país, a més de la promoció dels espectacles de la temporada. Aquests guardons estan organitzats per la Sociedad General de Autores y Editores, a través de la Fundació SGAE. En els últims anys, els Premis Max de les Arts Escèniques s’han consolidat com els referents del sector, aconseguint cada vegada un major nombre de seguidors i despertant l’interès de companyies de tota mena i de tot el territori nacional.
Un total de 179 espectacles dels 449 inscrits a concurs han estat seleccionats per a participar com a candidats en la XXV edició dels Premis Max de les Arts Escèniques, tal com ho han decidit, en aquesta primera fase, els tres jurats territorials (Madrid, Catalunya i Comunitats) designats pel Comitè Organitzador.
Després de la primera fase de selecció, un tribunal format pels tres presidents dels jurats territorials, quatre personalitats de les Arts Escèniques i un membre del Comitè Organitzador, serà l’encarregat de decidir els finalistes de les 20 categories que concursen a la XXV edició dels Premis Max de les Arts Escèniques.
El caràcter itinerant i l’elecció d’espais emblemàtics per a la Gala dels Premis Max representen un dels senyals de la seva indiscutible singularitat. Així, cada any, aquests premis viatgen amb el seu equipatge festiu i espectacular d’una comunitat autònoma a una altra com a metàfora de les gires de les companyies de teatre i dansa, convertint a les arts escèniques en un art viu i actiu al nostre país, i un referent importantíssim de la nostra riquesa cultural.
Els finalistes per a públic infantil i familiar, cada cop s’escampen més, més enllà de la seva categoria pròpia.
Aquí us destaquem les candidatures d’espectacles familiars de la TTP en les diferents categories:
Millor espectacle musical o líric:
– Bye Bye Monstre de Dagoll Dagom
Millor espectacle de carrer:
– A la fresca de Cia. Anna Confetti
Millor espectacle per a públic infantil, juvenil o familiar
– Alma de LaBú Teatre
– Camí a l’escola de Campi Qui Pugui
– La llàntia meravellosa de Festuc Teatre
– Soc una nou de Zum-Zum Teatre
Millor composició musical per a espectacle escènic
– Marcel Fabregat Vall i Joal Condal Llorens per Alma (LaBú Teatre)
Millor treball de producció
– La pera llimonera per Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol
– Zum-Zum Teatre per Soc una nou
Millor direcció d’escena
– Ramon Molins per Soc una nou
Millor disseny de vestuari
– Victoria Cretenze i Iztok Hgra per Alma (LaBú Teatre)
Consulta aquí la resta d’espectacles finalistes
Dos premis especials
Els guardons d’Arts Escèniques més prestigiosos de l’àmbit nacional celebren 25 anys mantenint 20 categories a concurs i dos premis especials: Premi Max d’honor, que distingirà la trajectòria d’una persona per la seva aportació, lliurament i defensa de les Arts Escèniques i Premi Max aficionat o de caràcter social, que reconeix la labor per la promoció de les arts escèniques entre companyies amateurs o amb propòsit solidari.
25 anys dels Premis Max de les Arts Escèniques
Organitzats per la Fundació SGAE des de 1998, els Premis Max, el guardó dels quals està dissenyat pel poeta i artista plàstic Joan Brossa (Barcelona-1919/1999), impulsor d’un dels col·lectius renovadors de l’art espanyol de postguerra, s’han consolidat al llarg d’aquests anys com el reconeixement més ampli en l’àmbit de les arts escèniques en l’estat espanyol.
0 comentaris