Notícies

Zum Zum Teatre, millor interpretació i direcció, i Campi Qui Pugui, millor posada en escena, triomfen a FETEN

Els Premis FETEN 2021 s’han entregat en una gala virtual que ha valorat en fins a 12 categories els millors espectacles de la fira que vam viure fa uns quants dies. Les companyies de la TTP Zum-Zum Teatre i Campi Qui Pugui, s’han endut tres premis. Sóc una nou, l’estrena de Zum-Zum Teatre, s’ha emportat dos premis, el de millor interpretació coral i el de millor direcció per Ramon Molins. Campi Qui Pugui, el de millor posada en escena per Camí a l’escola.

En aquest any de fires estranyes, hi ha coses que no canvien, és el cas dels Premis FETEN, que com cada any atorguen el reconeixement als millors espectacles que s’han pogut veure durant la celebració de la fira. Aquest any, l’entrega dels premis ha estat virtual, però el fet de rebre la notícia a través d’una pantalla, no ha rebaixat els nervis ni l’emoció dels que han rebut el reconeixement.

Sóc una nou, doble premi per Zum-Zum Teatre.

L’espectacle de Zum-Zum Teatre que s’estrenava a FETEN, ha aconseguit dos guardons. El de millor direcció, per a Ramon Molins que, entre aplaudiments dels seus companys ha agraït el premi a tothom qui ha format part del procés, especialment a Beatriz Osés, autora del conte amb el mateix nom en el qual s’inspira l’espectacle; però també a la Rosa, l’amiga que li va regalar el conte fa un parell d’anys, i gràcies a la qual el Ramon va desbloquejar la decisió que era el seu privilegi, però també compromís explicar aquesta història en forma de teatre. Ramon Molins també ha posat en valor la feina dels i les artistes que integren Zum-Zum Teatre més enllà del que es pot veure a l’escenari: “El privilegi d’explicar històries d’avui, que ens importen, d’arriscar-nos en els plantejaments i fer aquelles coses de les quals en tenim ganes, per intentar que el públic descobreixi que si busca realment la llibertat no la trobaran als bars sinó als millors teatres i a les millors programacions de teatre infantil”, ha dit Molins.

També s’ha rebut amb molta emoció el premi a la interpretació coral pels actors i les actrius de Sóc una nou. Begonya Ferrer, ha compartit aquest premi amb totes les actrius que també són mares, que deixen d’explicar històries a les seves criatures per poder viatjar i explicar-les als infants de tot el món.

Camí a l’Escola de Campi Qui Pugui, premi a la millor posada en escena.

Camí a l’Escola‘ és un espectacle que posa en escena una adaptació del documental amb el mateix nom. Cristina Garcia, acompanyada de l’escenògraf Joan Pena i altres integrants de l’obra, ha agraït la feina a la directora Rosa Diaz, així com a tothom que ha permès plasmar el valor de la història sobre l’escenari. “Per primera vegada, no ha estat la companyia qui ha volgut ensenyar als infants, sinó que han estat els nens i nenes protagonistes del documental qui ens ha donat una lliçó a nosaltres. Les nenes i els nens del món ens ensenyen a viure millor”, ha explicat Garcia.

Tota la informació sobre els Premis FETEN 2021 AQUÍ

Comparteix-ho:

1 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a