Notícies

Xirriquiteula Teatre, companyia sòcia de la TTP, guanya el Premi Max al Millor Espectacle per a públic infantil, juvenil i familiar amb “Laika”

La companyia Xirriquiteula Teatre guanya el premi Max al Millor Espectacle per a públic infantil, juvenil o públic familiar per l’obra “Laika”. La gala de la XXIV edició dels premis més importants de les arts escèniques a Catalunya i a Espanya es va celebrar a Bilbao entre discursos d’esperança, il·lusió i reivindicació per al sector i la cultura.

Escena Familiar ha parlat amb el Dani, la Iolanda, el Cristian, l’Eric i el Marc per saber com van viure el moment i preguntar-los-hi pel dia després. Amb l’estatueta present i el mans lliures de la furgo, els fan una entrevista que va sobre rodes.

““Laika” és un espectacle que compta amb els coneixements i treball col·lectiu de cinc professionals. Que suma els més de 30 anys de recorregut de Xirriquiteula Teatre… La veritat: Guanyar ha sigut una possibilitat que ens créiem des que ens van nominar. Que es faci realitat ha sigut un cop a l’esquena, una valoració que fem extensible a totes les companyies especialistes en teatre infantil”

Dalt de l’escenari hi ha clown, drama, humor, titelles i projeccions que fa que els espectadors gaudeixin d’una obra multidisciplinar que deixa anar la imaginació en els matissos de la història que va ser real. Entre d’altres, “Laika” va ser premi Jurat Infantil de la Fira de Titelles de Lleida, el premi de la Crítica al Millor Espectacle i el BBVA de Teatre. Aquest darrer, per cert, va ser el primer espectacle familiar en guanyar-lo.

“Aquest premi és una valoració a la nostra feina i crec que era important donar visibilitat a totes les companyies de públic infantil que com nosaltres creen des de la responsabilitat. Per això vam voler dedicar el Premi Max a tot el nostre sector i companys”, declara en Dani.

“Laika” és un treball col·lectiu i el premi posa en valor la creació amb rigor i conscient per a un públic infantil i juvenil. És tot això i esperem que el Premi Max també sigui una pluja de bolos

La broma es combina amb les declaracions serioses dels guanyadors del Max, tot en un perfecte equilibri, com el Marc Costa també descriu la creació de “Laika”: “Tots hem aportat el que sabem fer. El Cristian fa uns dibuixos a mà espectaculars i es veuen en les projeccions, el Dani ha creat un disseny d’il·luminació perfecte, la Iolanda ha dissenyat i cosit el vestuari, jo l’escenografia i l’Enric, el director i dramaturg ha combinat els elements creant un bon equilibri. Era un repte”.

Llegeix l’entrevista completa a EscenaFamiliar.cat

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a