Notícies

XI Jornades CREA: creació, il·luminació, reflexió i cabaret.

Els dies 31 de maig i 1 de juny es durà a terme una nova edició de les Jornades CREA! Aquest certamen organitzat per l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics de Catalunya (TTP) se celebrarà a la Fundació la Plana de Santa Maria d’Oló i pretén ser un punt de trobada dels i les professionals del sector per compartir experiències, formes de treballar, conèixer-se mútuament i expressar preocupacions. 

Els i les participants podran escollir entre dos itineraris. El primer, enfocat als processos de creació en col·lectiu que consistirà en dues jornades formatives de la mà de l’actor, director i autor teatral Enric Ases. I el segon itinerari on s’abordaran, també mitjançant sessions formatives, temes de pressupost de contractació, ciberseguretat i elements d’il·luminació -focus mòbils LED per a teatre i espais escènics i control d’il·luminació per a teatre-. En aquest segon itinerari intervindran Albert Mas, gerent d’ARC (Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya), Xavier Loscos, assessor tecnològic a l’empresa Midgard i membres de l’empresa STONEX. 

De la mateixa manera, tots els assistents podran realitzar activitats conjuntes com la taula on es parlarà de la Llei de Drets Culturals, amb l’Hble. Consellera de Cultura Sra. Natàlia Garriga o el diàleg amb l’antropòleg i catedràtic Manuel Delgado “A la recerca de l’espai perdut. La canalla, del carrer al cau”.  A més a més, la Cia. Roberto G. Alonso amenitzarà la jornada amb l’espectacle Cabaret 13. 

DATA: Dies 31 de maig i 1 de juny de 2022

LLOC: Fundació La Plana, Sta. Maria d’Oló

PROGRAMA

Itinerari 1

Processos de creació en col·lectiu, a càrrec d’Enric Ases – Dimarts 31 de maig i dimecres 1 de juny de 10 a 14 h. (S’han de fer els dos dies)

Més enllà de l’estructura jerarquitzada del teatre tradicional, on autor, director i actors treballen exclusiva i específicament en les àrees que tenen assignades, el teatre de creació en col.lectiu permet a tots aquells que hi participen involucrar-se en un treball transversal, sincrònic i multidisciplinar. Tant els uns com els altres han de ser capaços d’imaginar, de crear els materials dramàtics i de participar activament en les diferents etapes de l’obra. Un mètode de treball on son necessàries grans dosis de generositat, atenció i respecte per l’altre i on caldrà que tothom focalitzi el seu talent en benefici del projecte comú.

La intenció d’aquest curs és exposar pautes, protocols i maneres d’organitzar un procés de creació en col.lectiu per a que sigui flexible i exhaustiva a l’hora, així com sistematitzar analíticament les diferents fases del mateix, amb la intenció de que tots aquells que hi participin puguin expressar el més autèntic de si mateixos, conjugant catarsi creativa, mètode i rigor.

A càrrec de l’actor, director i autor teatral Enric Ases

Itinerari 2

Sessió formativa sobre el model de pressupost artístic per a la tramitació d’expedients de contractació menor d’ARC i CSITAL, a càrrec d’Albert Mas, gerent d’ARC (Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya) – Dimarts 31 de maig de 10 a 11.45 h.

Aquesta sessió formativa sobre contractació pública està adreçada tan a tècnics, programadors i personal municipal com a les persones responsables de contractació de les companyies artístiques. S’hi presentarà un nou model de pressupost artístic que ha de facilitar la tramitació d’expedients de contractació menor. El model reconeix que el treball artístic en la cultura en viu conté una part d’exhibició i una prèvia de producció. La iniciativa ha estat impulsada per ARC (Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya) i el CSITAL (Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d’Administració Local).

Ciberseguretat: com evitar ser pressa fàcil dels taurons d’internet?, amb Xavier Loscos, assessor tecnològic a l’empresa Midgard – Dimarts 31 de maig de 12 a 14 h.

Presentació d’elements d’il·luminació, a càrrec de l’empresa STONEX – Dimecres 1 de juny de 10 a 14 h.

Focus Mòbils LED per a teatre i espais escènics: Presentació dels productes Ayrton Eurus, Diable i Llevant, a més del Mini B de la marca Claypaky. Demostració, prova i aplicacions escèniques. No només veure els equips sinó com utilitzar-los en la il·luminació escènica i tot el que ens pot aportar.

Control d’il·luminació per a Teatre: Introducció a les taules de control i programari grandMA3 amb enfocament a les arts escèniques i visualització a Vectorworks.

Foco Ayrton Eurus

ACTIVITATS COMUNES A TOTS ELS ITINERARIS 

Parlem sobre la Llei de Drets Culturals, amb el Sr.Francesc Vilaró, Cap de Gabinet Tècnic del Departament de Cultura de la Generalitat – Dimarts 31 de maig de 16 a 18 h.

El passat 25 de gener s’anunciava l’impuls d'”una llei de drets culturals perquè la cultura arribi a tota la ciutadania, sense exclusions”. Aquesta nova llei “tindrà per objecte que les activitats culturals siguin accessibles i inclusives, de manera que cap persona ni col·lectiu en quedi al marge per causes econòmiques, socials o de qualsevol altre tipus”. Dins del calendari de desenvolupament de la llei, la consellera de Cultura va anunciar que la consulta pública prèvia a l’avantprojecte de la llei de drets culturals tindria lloc a final del primer semestre d’aquest any. En aquesta sessió de les XI Jornades CREA, es podrà fer una primera aproximació a aquest avantprojecte.

A la recerca de l’espai perdut. La canalla, del carrer al cau, a càrreg de l’antropòleg i catedràtic universitari català Manuel Delgado – Dimarts 31 de maig de 18.15 a 20 h.

MANUEL DELGADO RUIZ

Barcelona, 1956.

Catedràtic d’antropologia social a la Universitat de Barcelona. Llicenciat en Història de l’Art i Doctor en Antropologia per la mateixa universitat. Postgrau en Psicòloga Social en la Facultat de Medecina de la UB. Estudis de tercer cicle a la Sorbona de París. Des de 1986, imparteix classes d’antropologia religiosa i d’antropologia urbana al Departament d’Antropologia Social de la UB. Ha treballat sobre les identitats col·lectives, la violència religiosa y las apropiacions socials d’espais públics, temes en torn als quals ha publicat articles a revistes nacionals i estrangeres. Entre altres, és autor dels llibres De la muerte de un dios (1986), La ira sagrada (1991), Las palabras de otro hombre (1992), Diversitat i integració (1998), El animal público (Premio Anagrama de Ensayo, 1999), Elogi del vianant (2005), Sociedades movedizas (2007), La ciudad mentirosa (2008), L’espace publique comme ideologie (2015) i Ciudadanismo (2016).

ACTIVITAT NOCTURNA

Espectacle Cabaret 13 de la Cia. Roberto G. Alonso. – Dimarts 31 de maig a les 22 h.

“Cabaret 13” és una peça que busca recuperar els espectacles de cabaret de la Barcelona canalla de principis del segle XX. Es va representar amb èxit durant cinc temporades.

Fotografia: Josep Valls

PREUS INSCRIPCIONS:

1/2 dia1 dia1 dia i mig
Socis TTP 45,00 €  70,00 €  100,00 € 
Socis APCC, APdC, AADPC, APGCC, APAC 54,50 €  82,00 €  114,00 € 
No socis 60,00 €  90,00 €  125,00 € 

** Notes:

  • 1/2 dia – inclou les sessions d’un matí o la tarda i un àpat.
  • 1 dia – inclou les sessions de dos blocs de matí o tarda, dos àpats i l’allotjament en habitació compartida en lliteres.
  • 1 dia i 1/2 – inclou totes les sessions de l’itinerari escollit, tres àpats més esmorzar i allotjament en habitació compartida en lliteres.
  • S’ha de portar sac de dormir o llençols i tovallola.
  • Les habitacions son compartides, amb lliteres.
  • La inscripció als itineraris 1 i 2 es imcompatible. Se n’ha d’escollir un. L’itinerari 1 s’han de fer els dos matins.
  • Places limitades

Consulta AQUI el dossier amb tota la informació que necessites:

Programa-Jornades-CREA-2022

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a