Notícies

X Jornades CREA: dramatúrgia, producció i debat

Tornen les Jornades CREA! Unes jornades on a més a més de formar-te, debatre i reflexionar, podràs estar un dia i mig amb altres professionals de les arts escèniques i compartir experiències, coneixements, preocupacions i punts de vista.

DATA: Dies 14 i 15 de setembre de 2021

LLOC: Can Mogent (Llinars del Vallès) – C-35, km. 100

PROGRAMA

Itinerari 1 – CURS DE DRAMATÚRGIA (No apte per a tots els públics)

En aquest intensiu provarem d’esbrinar quins mecanismes dramatúrgics converteixen una escena en apte (o no apte) per a tots els públics. Ho farem a partir de les propostes d’escriptura que es generin en el taller, així com l’anàlisi de diferents materials i el debat obert sobre què/qui és el públic. 

A càrrec de la dramaturga Victoria Szpunberg 

Horaris: Dimarts 14 de 10 a 14 h. i de 16 a 18 h. Dimecres 15 de 10 a 14 h.
Hores: 10 h.

Places limitades!

Itinerari 2 – EINES PER A LA PRODUCCIÓ D’ARTS ESCÈNIQUES

En aquest itinerari parlarem de la producció d’un projecte d’arts escèniques i concretament:

  • El·laboració del dossier artístic
  • Confecció del pressupost de projecte i de bolo
  • Entrenament i eines per fer un bon pitching

A càrrec de la productora Montse Enguita

Horaris: Dimarts 14 de 10 a 14 h. i de 16 a 18 h. Dimecres 15 de 10 a 14 h.
Hores: 10 h.

Places limitades!

BLOC DIMARTS TARDA

Les fires i les arts escèniques per a tots els públics: en quin punt es troba la programació per a infants i joves?

Parlarem amb les direccions artístiques de Mostra Igualada, Trapezi, Fira Mediterrània i Fira de Titelles de Lleida sobre com veuen el sector, el lloc que ocupen els espectacles per a infants en les seves programacions i quina importància se li dona a aquests espectacles.

Horari: Dimarts 14 de 16 a 18 h.

La inscripció en aquest bloc inclou la xerrada amb les fires, la sessió amb el Marcel Escolano i l’espectacle MDR (mort de riure)

ACTIVITATS COMUNES A TOTS ELS ITINERARIS – Dimarts 14 a partir de les 18 h.

Parlem una estona amb Marcel Escolano de Los Galindos. Quina ha estat la seva trajectòria? Com és el seu procès de creació? Què els inspira a l’hora de crear?

Espectacle MDR (mort de riure) de Los Galindos.

PREUS INSCRIPCIONS:

1/2 dia1 dia1 dia i mig
Socis TTP 45,00 €  70,00 €  100,00 € 
Socis APCC, APdC, AADPC, APGCC 54,50 €  82,00 €  114,00 € 
No socis 60,00 €  90,00 €  125,00 € 

** Notes:

  • 1/2 dia – inclou les sessions d’un matí o la tarda i un àpat.
  • 1 dia – inclou les sessions de dos blocs de matí o tarda, dos àpats i l’allotjament en habitació compartida en lliteres.
  • 1 dia i 1/2 – inclou totes les sessions de l’itinerari escollit, tres àpats més esmorzar i allotjament en habitació compartida en lliteres.
  • S’ha de portar sac de dormir o llençols i tovallola.
  • Les habitacions son per a quatre persones, amb lliteres.
  • La inscripció als itineraris 1 i 2 s’ha de fer per al dia i mig.

Vull inscriure’m a les X Jornades CREA

Clica per obrir l’enllaç d’inscripció

PONENTS:

Victoria Szpunberg

Dramaturga i professora de dramatúrgia a l’Institut del Teatre, a l’Escola Superior de Coreografia de Barcelona, al MUET (Màster Universitari d’Estudis Teatrals de l’ UAB i de l’Institut del Teatre) i a l’Obrador de la Sala Beckett.

L’any 2000 és convidada a la Residència Internacional del Royal Court Theatre amb la seva primera obra. A partir d’aquell moment, les seves obres s’han estrenat a diversos festivals i teatres nacionals i internacionals. Les seves obres estan traduïdes a més de deu idiomes.

A banda de la seva carrera com a autora, ha col·laborat amb diferents coreògrafs, ha signat dramatúrgies i adaptacions teatrals, ha treballat com a directora i ha escrit peces per a ràdio i instal·lacions sonores.

També ha participat en projectes de Teatre i Educació i ha estat col·laboradora de l’Escola de Teatre Social Patothom. El 2013 va rebre el Premi Max a l’autoria teatral catalana. El 2019 és autora resident de la Sala Beckett amb l’obra Amor mundi (Festival Grec 2019) i guanya la beca del VII Laboratorio SGAE per escriure l’obra Tu hija. Actualment, està acabant un llibret d’òpera pel Teatre Liceu (Amb composició musical d’Arnau Tordera, temporada 2022) i prepara la producció de la seva darrera obra pel TNC- CDN (2022).

Montse Enguita

Productora multidisciplinar des de fa més de 25 anys, dedicada a la producció d’Arts Escèniques, Esdeveniments, Música i Audiovisuals tant en el sector privat com en el públic.

L’any 1996 s’incorpora com a productora a l’empresa de producció i distribució Vania Produccions, amb la que col·labora professionalment fins l’any 2012.

Realitza gires internacionals a nivell mundial a països com Xina, Estats Units, Brasil, Argentina, Colòmbia, Índia, França i Alemanya.

Treballa amb directors i directores com Magüi Mira, Andrés Lima, Javier Daulte, Paco Mir, Pep Pla, Elisenda Roca, Marta Carrasco, Josep Costa, Tricicle i Esteve Ferrer entre d’altres.

En l’àmbit de l’audiovisual, treballa freqüentment com a directora de producció en formats com el documental, la ficció o la publicitat.

Actualment compagina la seva activitat professional com a productora, amb la docència del grau superior d’arts escèniques a El Timbal, Centre de Formació i Creació Escènica, i amb la realització de diferents Master Class i seminaris sobre producció.

Marcel Escolano – Los Galindos

La companyia Los Galindos es crea a la tardor de 1991 al trobar-se artistes procedents del circ i el teatre de carrer. Des de l’inici portem a terme un projecte d’investigació i recerca d’un estil propi dins el llenguatge universal del circ.

Pioners en la incorporació del Trapezi Volant en espectacles de circ de carrer, Los Galindos irrompem en 1992 en la escena nacional i a partir del 1995 ens projectem per tot el món.

La formació i reciclatge tècnic ens ha portat a treballar i compartir experiències amb molts professionals amants de l’ofici, alhora que ens considerem afortunats d’haver pogut aprendre amb grans mestres com Rogelio Rivel, Joan Armengol, Jean Palacy i Geza Trager. De la mà de Michel Dallaire, Los Galindos esdevenen un referent europeu de circ de carrer, on la tècnica de circ està al servei del joc dramàtic.

La vitalitat i generositat dels espectacles ha connectat sempre amb un públic de totes les edats i cultures, que sorprès i complagut ha viscut un bon moment, ha recordat la infància, ha rigut, s’ha emocionat o s’ha motivat per dedicar-se al circ.

El pallasso creix amb la maduresa de la companyia. La il·lusió, l’estudi i el risc són la nostra motivació, el tarannà és un venir i anar.

Comparteix-ho:

1 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a