Notícies

Viquipèdia i el coneixement obert: com es poden obrir continguts perquè s'aprofitin legalment a la xarxa

sde_logoLa Viquipèdia ha esdevingut una de les principals fonts d’informació a escala mundial. Amb més de 270 versions lingüístiques i 20.000 milions de pàgines vistes cada mes, aquesta enciclopèdia feta per voluntaris es troba entre els 5 webs més visitats del món. Institucions culturals de tota mena (museus, arxius, biblioteques, universitats) ja hi col·laboren i la fan servir per difondre els seus continguts.
En aquesta sessió es vol explicar què és, com funciona i com el sector cultural i creatiu pot col·laborar-hi facilitant la tasca dels voluntaris per difondre els seus productes i/o les seves produccions. El curs vol oferir un marc conceptual i, alhora, facilitar consells pràctics sobre com es dinamitza una comunitat digital de voluntaris.
Objectius
Conèixer què és i com funciona la Viquipèdia.
Aprendre sistemes per aplicar estratègies de difusió i posicionament de continguts a curt i a mitjà termini.
Conèixer el món de les llicències Creative Commons i les seves implicacions en la difusió de continguts en obert.
Sessió adreçada a professionals del sector cultural i creatiu especialitzats en difusió de continguts, tant generadors de coneixement com personal de departaments de comunicació.
HORARI i ESPAI
Dijous 11 de desembe, de 12:00 a 14:00 h.
Sala d’actes de l’Arts Santa Mònica. Rambla de Santa Mònica, 7. Barcelona 08002.
Ponent
Àlex Hinojo és director de projectes a Amical Wikimedia, l’organització que promou la Viquipèdia i el coneixement lliure en català. Ha dirigit projectes de col·laboració amb les principals institucions culturals del país, sobretot museus i biblioteques, així com amb diverses universitats. És un dels impulsors del projecte GLAM-WIKI i forma part del comitè de coordinació de la iniciativa OpenGLAM, que treballa per facilitar l’obertura de les institucions culturals.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a