Notícies

V Jornada sobre Cultura Inclusiva i Arts Comunitàries | Creació de vincles: un pas necessari per a la inclusió

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), mitjançant el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i l’Àrea de Públics, organitza la V Jornada sobre Cultura Inclusiva i Arts Comunitàries que tindrà lloc el pròxim 18 de maig de 2022 de 10 a 17.30 hores en format en línia.

Fins ara, hem reflexionat sobre la inclusió en l’entorn de la cultura.  En aquesta edició ens preguntem quines són les condicions prèvies perquè la inclusió sigui possible, com podem fer més properes les propostes culturals, com podem aconseguir que no hi hagi ningú que no se senti interpel·lat per les arts o com podem crear un sentiment de pertinença. També ens demanem com podem emprendre la inclusió quan el repte és l’abordatge de les condicions de partida de cadascuna de les persones a qui ens adrecem.

Així, desvelarem que la creació de vincles és un dels passos anteriors a la inclusió. A més, parlarem de vincles entre ciutadania i creadors artístics o equipaments culturals, i de vincles amb el territori o amb els mateixos processos de creació a través del coneixement. Les raons formatives, emocionals i socioeconòmiques poden donar-nos respostes sobre aquesta qüestió. Finalment, coneixerem projectes que treballen en la creació d’aquests vincles per fer possible la inclusió cultural. 

Es farà una convocatòria per a la programació de les càpsules d’art que es projectaran durant la jornada. Pareu-hi atenció.

Per segona vegada, activem una dinàmica de presentació entre les persones assitents a través de les nostres xarxes socials, amb l’objectiu de posar-nos en contacte i conèixer-nosUna vegada inscrits a la jornada, rebreu més informació per poder-hi participar. 

Taller tarda “Comunicació de projectes inclusius INSCRIPCIONS  en aquest formulari (15 places disponibles)OBJECTIUS
 

  • Analitzar com activem processos que facin de la inclusió en la cultura un fet sostenible i viable.
  • Plantejar estratègies de creació de vincles entre la ciutadania i la cultura des d’organitzacions amb objectius i naturaleses diverses.
  • Obrir les jornades a altres professionals implicats en la concepció, l’execució i el desenvolupament de projectes artístics i nous públics, i també a professionals que coneguin la conducta humana i els motius que ens fan pensar o sentir d’una determinada manera. 


Sessió adreçada a professionals del sector cultural i creatiu, així com a professionals del sector social i educatiu implicats en el desenvolupament i la riquesa dels projectes artístics de caràcter inclusiu o comunitari, i que hi estiguin interessats o sentin curiositat per conèixer-los. Així mateix, la sessió també s’adreça als professionals de les relacions socials que tractin les conductes i les emocions. 

PROGRAMA


10.00 – 10.15 h 

Obertura de la sessió a càrrec de Miquel Curanta, director de l’ICEC.

Presentació de la Jornada a càrrec d’Eva Garcia, (ComuArt – Art Sense Límits), experta en creació i producció artística comunitària. 


10.15 – 11.15 h 
Ponència 1: Alex Sarian, president i CEO d’Arts Commons, Canadà.

Per qüestions de diferència horària, la intervenció del ponent serà gravada prèviament. Les persones participants podran contactar amb el ponent posteriorment. 

CÀPSULA ART #1

11.15 – 11.45 h 

Pausa

11.45 – 12.45 h

Ponència 2: Estefanía Rodero, consultora de polítiques culturals públiques des d’un enfocament de drets.


CÀPSULA ART #2

12.45 – 14.00 h

Experiències-diàlegs

  • La bona mort”. Roser Sanjuan, responsable de programes públics de La Panera (Lleida). 
  • Projectes comunitaris situats”. Montserrat Moliner, membre de l’equip de gestió i coordinació de La Volta (Girona). 
  • Diversorium”.  María Oliver i Veronica Valentini (Barcelona). Arts vives i espai de convivències.


CÀPSULA ART #3

14.00 – 14.15 h 

Tancament i avaluació de la Jornada.

15.30 – 17.30 h 

Taller “Comunicació de projectes inclusius, a càrrec d’Ana Candela, comunicadora i productora cultural especialitzada en accessibilitat, codirectora del Festival Simbiòtic. (15 places disponibles – Inscriu-te aquí)

Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a