Notícies

#TTPForma: Les residències de creació, tancar-se per obrir-se

El dilluns 15 de març, des de la Casa de Teatre Nu, fem un pas endavant en el concepte Residències de creació. Entenent-ho com un període de creació amb incidència del territori i cap al territori, un descobriment mutu en el camp creatiu.

És tracta que l’espai acollidor exprimeixi les potencialitats de la companyia resident al màxim, per al bé creatiu de la cia i per al bé creatiu del públic amb xerrades, trobades pedagògiques, tallers que la companyía pot oferir.

Així trenquem la inèrcia d’ensenyar al públic només espectacles acabats i s’obre tot un ventall d’activitats que l’espai pot oferir a la comunitat del seu entorn al voltant de la creació i reflexió artística. Tot això fa que la creació sigui més sòlida i ben acabada.

Trenquem amb la concepció de les Residencies com temps d’assaig per començar a entendre-les com un moment de creació i intercanvi que és novedosa i poc comú a Catalunya. Per això el pròxim dilluns 15 de març tindrem l’oportunitat d’escoltar alguns experts com:

> Enric Blasi, integrant de la Companyia de Comediants La Baldufa.

En les últimes sis produccions, La Baldufa ha realitzat diverses residències de creació en teatres francesos. Han estat experiències que van més enllà d’utilitzar un teatre com a espai d’assaig, es tracta de concebre el procés creatiu com a element de riquesa, d’intercanvi i creixement mutu entre artistes, públic i territori.
L’Enric Blasi ens parlarà d’aquestes vivències que han estat un veritable aprenentatge per a la companyia.

> Maria Capell, tècnica de programació a Fira Tàrrega. En producció, ha treballat en companyies com La Baldufa o el Centre de Titelles de Lleida, i també a La Central del Circ. Ha col·laborat amb els festivals Au Bonheur des Mômes, el Festival Iberoamericano de Teatro de Cádiz i el Encuentro de Mujeres de Iberoamérica de las Artes Escénicas. També ha realitzat projectes artístics amb Silere Arts.

> Davíd Marín, director de la Nau Ivanow, espai de residències internacionals d’arts escèniques, situat en el barri de la Sagrera de Barcelona. Actualment, exerceixo també com a President de Xarxaprod (xarxa d’espais de creació i producció de Catalunya), i vicepresident a la Red de Teatros Alternativos, de l’estat Espanyol,. També formo part de l’equip tècnic que ha treballat el Pla Integral del teatre 2020, que impulsa la Generalitat de Catalunya.

El que has de saber de la #TTPForma

Quan? Dilluns 15 de març 2021

A quina hora? De 10 a 12h

On? Online, via Zoom des de la Casa de Teatre Nu

He de pagar? És gratuït tant per persones membres com no membres de la TTP

Em vull inscriure


Últimes notícies de la TTP:

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a