Notícies

#TTPforma a la Fira de Titelles de Lleida: Quan la creació se censura

En aquesta nova TTPforma coorganitzada per la TTP (Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics) i la Fira de Titelles, volem posar sobre la taula i generar debat al voltant de la llibertat d’expressió en el sector de les Arts Escèniques, un tema que de forma, directa o indirecta, ens afecta a tots.

Dirigit a professionals de les arts escèniques
Horari: de 10 a 11.30 h
Lloc: La Llotja – Foller principal
Inscripció AQUÍ
Preu:
gratuït, amb inscripció prèvia i per a persones inscrites a la Fira de Titelles
Coorganitzada amb la Fira de Titelles de Lleida.

Marcel Mauri de los Rios (Badalona, 1977) és un historiador i periodista que actualment és vicepresident i, des de l’empresonament de Jordi Cuixart, portaveu accidental d’Òmnium Cultural. És doctor en comunicació i professor del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. També ha estat consultor de l’ètica i el dret de comunicació a la Universitat Oberta de Catalunya. El 2007 va dur a terme la recerca predoctoral a la Universitat de la Sorbona de París i el 2010 va realitzar una investigació postdoctoral a la Universitat de Colúmbia de Nova York. Ha publicat articles i llibres sobre ètica dels mitjans i Història del Periodisme. L’any 2012 va ser guardonat amb el Premi de Comunicació Social Joan Givanel i Mas de l’Institut d’Estudis Catalans.

Josep Giralt. Director del Museu de Lleida, porta 40 anys dedicant la seva activitat professional al món de la museologia i el patrimoni, amb una llarga experiència en l’acció cultural i la cooperació en l’àmbit de la Mediterrània, fonamentalment orient i nord d’Àfrica. Com a director del Museu de Lleida, va programar l’obra de Tatxo Benet després de ser censurada a Arco.

Enric Pinyol, (Lleida, 1972). És periodista, escriptor i professor. Treballa als informatius de TV3. Ha publicat diversos contes, alguns aplegats als llibres “Efectes secundaris” (UdL) i “Recursos humans” (Proa). És professor d’associat de Periodisme i Comunicació Audiovisual a la Universitat de Lleida. Per la seva professió, té a prop la censura en la llibertat d’expressió, en tan no pot expressar certes paraules per fer referència als presos polítics.

Cristina Dejuan és una artista visual de Lleida. Va estudiar Il·lustració, disseny gràfic i arts del llibre a la seva ciutat, Barcelona, Bristol i Paris. En la seva obra explora temes com el feminisme, la sexualitat o els tabús en general. Li agrada explorar diferents suports i tècniques com el mural, el gravat, la serigrafía, la ceràmica, l’aquarel·la, etc. La seva obra ha estat censurada en alguns llocs degut al contingut explícit i els nuus.

Carmina Pardo és la nova presidenta de l’Ateneu Popular de Ponent, “Un espai de llibertat de totes les idees democràtiques”, afegeix Pardo. La nova presidenta assegura que “em proposo tres objectius, que són activar, obrir a la ciutadania i modernitzar, que es poden resumir en dues paraules, fer Ateneu”.

Seguidament, s’obrirà un torn de paraula amb els assistents per generar un espai de debat i consulta amb els ponents.

Inscripció

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a