Notícies

Trobada internacional FETEN 2016. El capital cultural de les arts escèniques en el públic infantil i juvenil: el paper dels festivals per a nens i nenes avui

Feten 2016Amb motiu de la XXV edició de la Fira Europea d’Arts Escèniques per a Nens i Nenes (FETEN), s’està organitzant una trobada en què es conciten experts internacionals en el camp de les arts escèniques en aquest sector. S’analitzaran alguns aspectes clau del paper que tenen en el segle XXI aquests festivals així com altres mesures de foment que donin suport al procés de socialització de les arts escèniques dirigides als nostres joves públics (Capital cultural).
Els festivals d’arts escèniques han anat sorgint, i alguns d’ells consolidant-se en el temps, com a conseqüència de diferents motius: satisfer les necessitats del sector teatral per a la difusió i distribució de les noves produccions teatrals; servir de suport a les necessitats d’identitat per part d’algunes ciutats. També, finalment els festivals s’associen a factors culturals i educatius i el seu valor públic.
Més enllà de les raons i motius de l’existència dels festivals i les seves diferències de format, en tots els festivals i fires es focalitza i concentra l’oferta i la demanda en les produccions infantils perquè, posteriorment, aquestes puguin arribar a la cartellera de els espais escènics públics i privats per al seu consum.
A través d’alguns anàlisi de cas de festivals internacionals per a nens i nenes, analitzarem el paper que tenen avui aquest tipus d’esdeveniments culturals i els reptes que han d’abordar en el seu futur pròxim, en relació amb la seva funció social, educativa i artística.
Una oportunitat per creuar informació, es presentarà el cas de Corea del Sud de la mà de Sookhee Kim; es mirarà a Alemanya i els seus festivals de AugenblickMal i Fratz amb Gerd Taube i Dagmar Domrös; es presentarà el model danès amb Peter Manscher, i fins s’abordarà la situació de Sud-àfrica amb Yvette Hardie.

Per assistir a la trobada cal emplenar el formulari d’inscripció i enviar-nos a promociondelasartes@gijon.es. Termini d’inscripció del dimecres 20 de gener al divendres 14 de febrer. Places limitades per ordre de sol·licitud.

Una trobada que s’organitza amb la col·laboració d’Acció Cultural Espanyola AC / E gràcies al seu Programa d’Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE)

Més informació i programa complert AQUÍ

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a