Notícies

Teloncillo Teatro rep el Premi Nacional d'Arts Escèniques per a la Infància i Joventut

La companyia Teloncillo Teatre ha estat guardonada amb el Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut corresponent a 2013. Aquest premi, que concedeix anualment el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, està dotat amb 30.000 euros.
El jurat ha concedit aquest guardó per majoria a l’esmentada companyia ” per l’accessibilitat dels seus espectacles en què es conjuguen diferents disciplines escèniques i la reelaboració d’elements tradicionals, donant com a resultat propostes honestes i coherents que es tradueixen en un compromís amb el seu territori. Valors que han caracteritzat la seva dilatada trajectòria i es manifesten de forma palesa en les seves més recents produccions com Els animals, Petons i Blau”. A més, en la seva decisió, el jurat ha subratllat especialment “la seva implicació en projectes llatinoamericans”.
Biografia
La companyia val·lisoletana Teloncillo Teatre neix el 1968 i és professional des de 1976 . En els seus inicis compagina produccions teatrals per a nens amb les d’adults, explicant entre els seus muntatges amb obres, entre d’altres, de Sever Sarduy, Joan Brossa, Maiakowsky, Jorge Ruibal.
Des de 1996 només compta amb espectacles per a nens i públic familiar en el seu repertori. Tots ells dirigits a diferents edats i cicles, tocant diferents temes i utilitzant diferents tècniques teatrals, sent la música i les cançons en directe una de les bases fonamentals dels seus muntatges:
” Pel mar de les Antilles” , d’Eduardo Zamanillo , ” Les mans de la meva àvia” de Vicent Vilà , “La branqueta de menta ” d’Eduardo Zamanillo , ” Tartarí ” d’Eduardo Zamanillo , ” Cuéntame un conte ” de Joan Carles Moretti i Teloncillo ; “Vull dormir ” d’Ana Gallego , ” Quixot ! ” de Marcelo Díaz , ” Kaspar ” de Claudio Hochman , ” Muuu … ” de Teloncillo ; ” Marco Polo” de Claudio Hochman , ” Otto ” de Teloncillo ; “Els animals de don Baltasar ” de Claudio Hochman ,” Petons ” de Teloncillo i ” Blau ” de Teloncillo .
Premis i gires
La companyia ha rebut els següents guardons :
• Millor Text amb l’espectacle i Millor Actriu amb l’espectacle “La branqueta de menta ” . FETEN 2000
• Premi Innovació 2000 per la pàgina web : www.teloncillo.com
• Millor Espectacle per a nens per ” Cuéntame un conte ” . Premi del Públic . Fira de Ciutat Rodrigo 2004
• Millor Actor . Quixot! , Unió d’Actors de Castella i Lleó . 2006
• Millor Actor . ” Kaspar ” . Unió d’Actors de Castella i Lleó . 2007 . Juan Luis Sara
• Millor Actriu . Josefina . Silvia Martín
Durant aquests anys han actuat per tot l’estat espanyol en circuits, Xarxes de Teatre de les comunitats autònomes, en Fires i Festivals i han visitat Colòmbia, Bolívia i Portugal, Xile, Uruguai, Ucraïna.
Jurat
El jurat, presidit pel director general de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), Miguel Ángel Recio Crespo, ha estat integrat per Donya Itziar Pascual, a proposta de l’Institut d’Investigacions Feministes de la Universitat Complutense de Madrid; Don Humberto Fernández; Don Manuel Jesús González; Francisco Paricio; senyora Ana M ª Guadalupe Tempestini, Donya María Teresa Serrat i senyora Maria Pilar López, en representació de Teatro Paraíso, Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2012 . Cristina Santolaria, subdirectora general de Teatre de l’INAEM, ha actuat com a vicepresidenta.
Els premiats en edicions anteriors són: les companyies Los Titiriteros de Binéfar i Aracaladanza (2009 i 2010), la companyia La Rous Teatro (2011) i la companyia Teatro Paraíso (2012).

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a