Notícies

Teatre Nu obre una convocatòria per a una estada de creació en la seva residència per a artistes

La beca està oberta a totes les disciplines d’arts escèniques per a artistes de l’Argentina, Bolívia, el Brasil, Colòmbia, Xile, Costa Rica, Cuba, l’Equador, El Salvador, Guatemala, Mèxic, Panamà, Paraguai, el Perú, Portugal o l’Uruguai.

Teatre Nu ha obert una convocatòria per a acollir en la seva residència de creació artística a companyies o artistes individuals. Les propostes triades podran fer ús de l’allotjament, els diferents espais de creació, el teatre de la Casa del Teatre Nu i se’ls acompanyarà en el seu procés creatiu. La beca inclou l’estada, el transport aeri i terrestre, així com la manutenció a mitja pensió de fins a 3 persones de l’equip resident, a més d’oferir eines virtuals per a l’intercanvi virtual, l’equip humà de Teatre Nu i el registre documental de tot el procés.

La companyia o artista individual ha de ser d’algun dels següents països: l’Argentina, Bolívia, el Brasil, Colòmbia, Xile, Costa Rica, Cuba, l’Equador, El Salvador, Guatemala, Mèxic, Panamà, Paraguai, el Perú, Portugal o l’Uruguai. El projecte que es presenti ha d’estar relacionat amb la tradició oral – especialment les llegendes -, ha de tenir un enfocament pluridisciplinari que contempli les tradicions culturals des d’un punt de vista antropològic i la perspectiva de gènere. També es valorarà el foment del pensament crític social.

Aquesta convocatòria està oberta a totes les disciplines d’arts escèniques, així com obres de sala o de carrer, d’artistes individuals o companyies de qualsevol dels països pertanyents al programa Iberescena, excepte Espanya (per tant, l’Argentina, Bolívia, el Brasil, Colòmbia, Xile, Costa Rica, Cuba, l’Equador, El Salvador, Guatemala, Mèxic, Panamà, Paraguai, el Perú, Portugal o l’Uruguai).

Poden consultar-se les bases completes en la web www.teatrenu.com/es/residencies i el termini per a presentar tota la documentació és el 3 de març de 2022.

Aquesta estada artística subvencionada és gràcies a la col·laboració amb Iberescena, el Fons d’Ajudes per a les Arts Escèniques Iberoamericanes. 

Maria Hervàs, cofundadora de Teatre Nu, explica que l’objectiu de la convocatòria és “posar el nostre granet de sorra en la promoció de la recerca, oferir alternatives a diferents públics i promoure la diversitat i el diàleg intercultural en relació a la llegendes, la mitologia i la tradició oral iberoamericana”

Sobre Teatre Nu

Teatre Nu és un col·lectiu de professionals de l’art escènic que crea, produeix i exhibeix espectacles; al mateix temps que gestiona projectes que promouen i acosten les arts escèniques a tots els públics.

Teatre Nu és una companyia de teatre amb més de 20 anys d’experiència i 2.500 funcions realitzades. En 2015 s’inaugura la Casa del Teatre Nu amb la voluntat de ser un centre cultural arrelat en el territori. L’any 2021 s’inaugura l’allotjament de les residències de creació.

El cor del projecte és la Casa, un centre cultural i de creació situat a Sant Martí de Tous (Barcelona), on es realitza molt més que una programació cultural. És un espai on es generen vincles amb el públic, neixen projectes pedagògics i programació d’activitats.

Es complementa amb la Residència d’artistes que acull propostes creatives de totes les disciplines artístiques, integrant-les en la comunitat.

A més, són els responsables de la direcció artística i programació del Festival de Llegendes de Catalunya.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a