Notícies

Teatre Nu obre una convocatòria per a estades de creació artística a la seva residència

Teatre Nu ha obert una convocatòria per acollir a companyies o artistes a la seva residència artística ubicada al poble rural de Sant Martí de Tous.

Les residències, que seran de 10 dies seguits o 10 dies repartits en dos torns entre l’1 de setembre de 2022 al 31 de gener de 2023, inclou l’allotjament, l’ús dels espais de creació i l’acompanyament i suport en el procés de creació. A més a més, La Casa del Teatre Nu gestionarà la programació d’assajos oberts previs a l’estrena, i programació de l’estrena a la Casa del Teatre Nu així com la possible programació a municipis propers durant els mesos posteriors a la residència.

Teatre Nu establirà cinc criteris de valoració per avaluar els projectes que es presentin: un serà la qualitat, originalitat i professionalitat de la proposta, un altre la sostenibilitat i coherència del projecte, el tercer punt a valorar serà la planificació de treball prevista, el quart les sinèrgies que es puguin produir amb tercers i el cinquè criteri l’ús de les arts escèniques com a vehicle per a la reflexió social, la formació de públics i la promoció del pensament crític de l’espectador o destinatari.

Per la seva banda, les propostes guanyadores  hauran de tenir com a resultat un espectacle acabat, de com a mínim 45 minuts de durada, que es pugui calendaritzar i realitzar en preestrena, estrena o gira, en finalitzar l’estada o més endavant, sempre abans del 31 de gener de 2023. La companyia es compromet a presentar la creació final en públic mitjançant 3 funcions realitzades en divendres, dissabte i/o diumenge a la Casa del Teatre Nu.

El termini per presentar tota la documentació és el 4 d’abril de 2022. Poden consultar-se les bases completes a la web www.teatrenu.com/es/residencies així com la documentació que es requereix.

Maria Hervàs, cofundadora de Teatre Nu, explica que l’objectiu de la convocatòria és “col·laborar en la promoció i foment de les arts escèniques a través dels recursos i coneixements que disposem les persones que formem el col·lectiu Teatre Nu” 

Sobre Teatre Nu

El Teatre Nu és un col·lectiu de professionals de l’art escènic que crea, produeix i exhibeix espectacles arreu; alhora que gestiona projectes que promouen i acosten les arts escèniques a tots els públics. 

Teatre Nu és una companyia de teatre amb més de 20 anys d’experiència i 2.500 funcions realitzades. L’any 2015 s’inaugura la Casa del Teatre Nu amb la voluntat de ser un centre cultural arrelat al territori. L’any 2021 s’inaugura l’allotjament de les residències de creació. El cor del projecte és la Casa, un CENTRE CULTURAL I DE CREACIÓ ubicat a Sant Martí de Tous, on s’hi acull molt més que la pròpia activitat. És un espai on s’hi generen vincles amb el públic, neixen projectes pedagògics i programació d’activitats. 

Es complementa amb la Residència d’artistes que acull propostes creatives de totes les disciplines artístiques integrant-les en la comunitat. Entenem les residències de creació com un treball intensiu i acompanyat per tal de tancar i donar forma al procés de creació d’un nou espectacle.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a