Notícies

Teatre, comunitat i participació per a programadors municipals

El Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE), la Subdirecció General de Promoció Cultural iFiraTàrrega, es complauen a convidar-vos a participar en una jornada de formació lúdica i pràctica, dirigida per dos creadors internacionals experts de teatre participatiu, per compartir amb ells experiències i maneres de promoure la participació de la comunitat en les nostres programacions, i la generació de nous públics.
Jornada adreçada a programadors E2 i E3, de les ciutats mitjanes i grans de Catalunya, que ja treballen amb actius artístics i usen espais nous més enllà dels teatres i els auditoris.
Aquesta proposta plantejada en forma de dos tallers simultanis permet als programadors prendre contacte directe amb creadors internacionals, que aporten mirades no europees i que els fan partícips de les seves activitats.


Taller 1 
(Taller en castellà. 20 participants)
“Teatro de barrio”, a càrrec d’Antonio Zúñiga
Activitat participativa, dirigida de manera molt lúdica pel director, en què es crea, juntament amb els participants, un mapa de la pròpia ciutat.
A partir de preguntes inicials com ara “coneixes la teva ciutat?” o “saps qui són els teus veïns? es va elaborant un inventari de la ciutat mentre es descobreixen experiències fetes per Zúñiga. L’objectiu final és saber-ne més de la ciutat, de l’espectador i de com programar-hi experiències úniques.
 

Antonio Zúñiga és dramaturg i actor mexicà, director de la companyia Carretera 45 Teatro. És autor de més de 40 obres dramàtiques. Guanyador del Premi Nacional de Dramatúrgia de la Universitat Autònoma de Nuevo León de Mèxic, Premi Internacional de Guions de Curtmetratges de la Universitat de La Laguna (Tenerife) i Premi Chihuahua 2013. Les seves obres s’han estrenat a Mèxic, Estats Units, Espanya, Cuba, Veneçuela i Costa Rica. A FiraTàrrega presentarà Algo de mí, algo de ti.

 
 
Taller 2 
(Taller en anglès. 20 participants)
 
“Teatre i comunitats”,  a càrrec de l’actor i director coreà Cheol-Sung Lee.
 
Experiència sensorial i oriental basada en els exercicis de consciència corporal, que el director utilitza durant el treball de creació del seu espectacle a FiraTàrrega. Cheol-Sung Lee compartirà coneixements i experiències sobre el treball amb col·lectius específics (comunitats nacionals, immigrants, etc.) i com integrar les diferents comunitats en espectacles no convencionals.
 

CheolSung Lee, és el director de la companyia Visual Theatre CCOT. Va estudiar llengua francesa i literatura a la Universitat Nacional de Seül. El 2003 es va especialitzar en direcció i actuació a l’Escola de Teatre Visual de Jerusalem, després d’haver estudiat direcció, el 1996, a l’Acadèmia d’Arts Escèniques de la Fundació Coreana de la Cultura i les Arts. Ha après danses tradicionals de Corea, així com diversos tipus d’actuacions tradicionals de l’Orient Mitjà, Indonèsia i Occident a Corea, Alemanya i Israel. És poeta i ha publicat diversos llibres de poemes.

Al final dels tallers es reflexionarà, juntament amb els participants, sobre les propostes viscudes i, especialment, sobre aquest model de creació escènica.
En col·laboració amb

TALLER

Teatre, comunitat i participació per a programadors municipals

Activitat participativa en que els programadors d’espais escènics compartiran una experiència teatral amb la finalitat de promoure la participació de la comunitat en les programacions.

HORARI

08.09.2016. 12:00h-14:00 hores

ESPAI

Teatre Ateneu
Plaça del Carme, 12.
Tàrrega 25300

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a