Notícies

Tanaka Teatre, Capmany i el Petit Romea #SomTTP

Tanaka Teatre al Romea amb La petita capmany

La Petita Capmany al Romea

 
La Petita Capmany (No Campany, ni Capsigrany, ni “Champany”) va arribar el passat diumenge dia 15 al Petit Romea però si t’ho has perdut, encara tens dues oportunitats més per veure-la els dies 22 i 29 de desembre.
Però qui és Maria Aurèlia “Champany” Capmany? Una dona compromesa en la lluita per la igualtat de gènere, l’educació en valors de l’escola republicana i a la grandesa de la cultura popular del carrer.
La Petita Capmany va de donar visibilitat a allò que queda en segon pla: La Maria Aurèlia, el seu pare Aureli i tot el que van lluitar. Les danses populars, els gegants i capgrossos, els titelles i les rondalles populars. Un llegat històric que s’ha de fer visible per no oblidar qui som i d’on venim, ja que com deia Aureli Capmany, “la millor memòria és escriure” i la millor manera de conservar-la és a través del folklore, que “és la petita història, la que no enganya, la que mai no han escrit els vencedors”.
La petita capmany de Tanaka Teatre
I a part de ser el pare de la Maria Aurèlia, qui era l’Aureli Capsigrany Capmany? L’impulsor de l’Orfeó català, l’Esbart Dansaire, el cançoner popular, Montessori a les escoles… i moltes coses més. I cal no oblidar que és el pare del Patufet! Et preguntaràs com pot ser, doncs descobreix-ho a La Petita Capmany!

Tanaka Teatre

Aquest viatge a través de les tradicions populars és possible gràcies a de dues actrius i sobretot amigues amb una àmplia experiència en el món infantil que fa més de 10 anys van decidir convertir la seva inquietud en una companyia de teatre anomenada Tanaka Teatre.
L’Elsa Lluch i l’Ariadna Matas viuen el teatre amb molta passió i l’entenen com una eina de comunicació de valors i emocions, d’aprenentatge i, per descomptat, de diversió.
Aquesta aventura les ha portat a elles i el seu equip a actuar en teatres, places, biblioteques i centres cívics d’arreu de Catalunya. I no us penseu que La Petita Capmany és l’únic espectacle, en tenen gairebé 10, els agrada créixer i inventar.
 

… sabem que tens ganes de saber-ne més…

Compra d’entrades de La Petita Capmany al Romea

Nous socis a la TTP: JAM, Teatre al Detall, Festuc Teatre i Tanaka Teatre


 
 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a