Notícies

Taller d’iniciació a Instagram

Compartint emocions visuals

Fa poc que us heu obert un perfil a Instagram? Voleu saber com funciona una xarxa social que ja té 500 milions d’usuaris al món i en voleu conèixer tots els detalls? En aquest taller descobrireu com podeu treure profit de la xarxa de moda en el vostre dia a dia i com us hi heu de moure per donar visibilitat al vostre projecte.
OBJECTIUS
Conèixer les possibilitats que la xarxa social Instagram ofereix des del punt de vista tècnic i introduir-se, igualment, al protocol de relacions i la interacció que s’hi estableix, per tal de poder iniciar-hi una presència adequada.
METODOLOGIA
El taller serà eminentment pràctic i, durant aquesta sessió, adquirirem tots els coneixements, aplicant-los directament al perfil que gestionem.
REQUISITS 
Tenir creat un perfil a Instagram i portar un smartphone o una tauleta amb connexió a Internet i amb l’aplicació instal·lada.
Taller adreçat a qualsevol persona que treballi en una empresa o projecte cultural i que vulgui aprendre a fer servir Instagram com a eina de promoció i d’interacció.
Places limitades segons ordre d’inscripció. Només s’admetrà la inscripció d’una persona per empresa o entitat. Es prioritzaran les sol·licituds d’empreses i professionals del sector cultural privat.

 CONTINGUT

1. Què és Instagram i per a què serveix

 • Repercussió a la xarxa
 • Tipologia d’usuaris.
 • Comunitats d’instagramers

2. Funcionament tècnic

 • Com moure’s per l’aplicació: les diferents parts de la interfície.
 • Què cal fer per presentar de manera adequada el perfil.
 • Aprofundiment en les eines d’edició que ofereix
 • Compartir continguts en altres xarxes socials.

3. Protocol de relacions i interacció

 • Relacions amb la comunitat: el to de la xarxa.
 • Com s’utilitzen les etiquetes i les mencions.
 • Com fer seguidors i com saber a qui seguir.
 • Instagram Direct.

4. Una app en constant evolució

 • Publicitat a la xarxa: fórmules.
 • Gestió de diversos perfils
 • Instagram Stories i vídeo en directe
 • Perfils d’usuari i perfls professionals

5. Gestió d’Instagram des d’un ordinador

 • El web d’Instagram.
 • Webs d’estadístiques.

 

FORMADORS

 
Rosa Comes @rosacomes
Gestora cultural i poeta. Llicenciada en filologia catalana i postgrau en teoria i estètica de l’art contemporani. Fa catorze anys que és tècnica de cultura a l’Administració pública (a l’Ajuntament de Tarragona i a la Generalitat de Catalunya), on s’ha especialitzat en l’acció cultural a Internet. Actualment és la responsable de la comunicació i la participació digitals a les àrees de Cultura, Festes i Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, d’on en coordina l’estratègia 3.0. En l’àmbit privat, és cofundadora de la comunitat oficial d’InstagramersTGN, de la qual exerceix de mànager des del 2011 i, des de 2016 també és manager del perfil @igerscatalonia.
 
Albert Anguera @aangueraroig 
Mànager d’InstagramersTGN, d’Instagramers Catalonia i gestor de continguts (community manager). D’ofici delineant, amb els anys ha canviat d’orientació laboral i s’ha especialitzat en la gestió de xarxes socials, especialment Instagram, a partir de la seva implicació en la comunitat oficial d’Instagramers de Tarragona i en empreses d’altres sectors. En aquest àmbit, a banda de la gestió de la xarxa, ha organitzat tot tipus d’accions participatives, com ara concursos, «instameets» o trobades, visites guiades o «instawalks», tallers fotogràfics… És creador i desenvolupador del projecte IgersMap, «el primer mapa del món creat per i per a instagramers», que s’ha implantat a Tarragona, Girona, Saragossa, Bilbao, Barcelona i Madrid, Lleida, València i les Illes Balears.

HORARI

07-06-2017. 10:00h-14:00 hores

ESPAI

UPF. Edifici ESCI-Born. Aula Mango
Passeig Pujades, 1.
Barcelona 08003.
Veure mapa

OBSERVACIONS

Aquest taller forma part de l’itinerari 1 (I1) de Comunicació a les xarxes socials
INSCRIPCIONS AQUÍ

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a