Notícies

Suport a la Creació de Fira Tàrrega 2020 inclou Tombs Creatius i La Industrial Teatrera

Informació extreta d’ escenafamiliar.cat

Fira Tàrrega ja ha fet públic el seu programa de Suport a la Creació 2020, que és un programa d’acompanyament de processos de creació escènica, per al qual hi ha seleccionat un total de 18 projectes artístics, entre els quals s’hi troben Herència, de La Industrial Teatrera, i Secrets, de Tombs Creatius. El programa preveu processos d’assessorament residències de creació, assajos oberts i recerca de circuits de distribució per als espectacles en creació. Mitjançant aquest programa, l’estructura de l’organització es posa al servei dels creadors, que faran una estada de treball a Tàrrega o a d’altres municipis còmplices per donar forma i recorregut als seus espectacles i que es visualitza a través d’un programa d’activitats i assajos oberts a la ciutadania.
Dels 18 projectes seleccionats, 13 està previst que formin part de la programació de Fira Tàrrega d’enguany, d’entre els quals Herència de La Industrial Teatrera, una proposta de carrer en clau de clown que ens farà pensar en el món que lleguem a les properes generacions. Les altres 5 propostes pertanyen al bloc anomenat Guaret, està previst que tinguin un recorregut creatiu d’un parell d’anys i es puguin veure en l’edició del 2021, com és el cas de Secrets, de Tombs Creatius, que es tracta una recerca per a la creació d’un espectacle vivencial de carrer basat en un nou format a cavall entre la col·lecció de jocs i els entresorts de fira.
La direcció de Fira Tàrrega afirma que aquest projecte es fa més necessari que mai “per tal de contribuir a recuperar l’activitat d’un sector que ha vist paralitzada la seva activitat, ha provocat estralls considerables en la pervivència d’alguns projectes artístics i ha compromès la viabilitat d’alguns festivals i espais d’exhibició“. L’organització anuncia que està treballant amb la idea que es pugui celebrar l’edició 2020 de Fira Tàrrega, bé sigui en les dates previstes -del 10 al 13 de setembre-, preveient que encara es puguin mantenir restriccions a la mobilitat, o amb una alternativa de transformació en dates a determinar que inclouria una part professional digital i, si és possible, activitat artística presencial. La decisió definitiva es prendrà en els propers dies.
 

Llegeix la notícia completa

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a