Notícies

Subvencions per compensar les pèrdues per cancel·lació d’espectacles d’arts escèniques i concerts per motius mèdics relacionats amb la COVID-19

Organisme atorgant

GENERALITAT DE CATALUNYA – DEPARTAMENT DE CULTURA
Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural

Objecte

L’objecte d’aquestes bases és la concessió de subvencions per contribuir econòmicament a compensar la reducció d’ingressos corresponents als espectacles d’arts escèniques (teatre, dansa i circ) i als concerts cancel·lats perquè algun dels artistes o treballadors tècnics que hi intervenen ha contret la COVID-19 o perquè s’han vist obligats al confinament domiciliari per ser contactes directes d’una persona positiva del virus causant de la COVID-19.

Beneficiaris

Poden optar a aquestes subvencions les persones físiques empresàries, les societats civils i mercantils i les entitats privades sense ànim de lucre que havien estat contractades o tenien un compromís per realitzar espectacles o concerts o bé per realitzar treballs tècnics per a aquests espectacles o concerts, de forma remunerada.

Requisits

a) Haver estat contractades o tenir compromisos directament amb les entitats organitzadores o programadores per fer espectacles i concerts de caràcter professional, o treballs tècnics d’aquests espectacles o concerts, en qualsevol espai escènic o musical públic o privat de Catalunya, que siguin de pagament; o propostes artístiques que s’hagin concebut per fer-se al carrer i que es preveien dur a terme a Catalunya, així com acreditar-ho degudament.

b) Haver-se vist obligades a cancel·lar un o més espectacles o concerts perquè algun dels artistes o treballadors tècnics que hi intervenen ha contret la COVID-19, o per confinament domiciliari d’algun d’ells per ser contacte directe d’una persona positiva del virus causant de la COVID-19.

c) Els espectacles o concerts cancel·lats s’han d’haver previst fer durant el període que determini la convocatòria de subvencions corresponent.

d) Cada sol·licitant pot presentar tantes sol·licituds com vulgui, tot i que es recomana que s’agrupin en una única sol·licitud les funcions, representacions o concerts d’un mateix mes natural.

Característiques

La pèrdua d’ingressos subvencionable correspon a l’import que es preveia ingressar per l’espectacle o concert cancel·lat, que consisteix en els caixets, percentatges de taquilla o honoraris que hagin estat acceptats per l’entitat organitzadora o programadora.

Tot i que s’ajorni o es reprogrami l’espectacle o concert cancel·lat, es considera que hi hagut una pèrdua d’ingressos subvencionable.

Quantia

La quantia de la subvenció és el 40% de l’import del caixet de cada espectacle o concert.

Normativa

Bases especifiques (DOGC núm. 8400 de 03.05.2021)

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a