Notícies

Subvencions per compensar la cancel·lació d’espectacles

Subvencions per compensar les pèrdues per cancel·lació d’espectacles d’arts escèniques i concerts durant el període de vigència de l’estat d’alarma decretat amb motiu de la COVID-19.

Organisme atorgant

GENERALITAT DE CATALUNYA – DEPARTAMENT DE CULTURA
Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural

Objecte

L’objecte d’aquestes bases és la concessió de subvencions per contribuir econòmicament a compensar les persones, societats i entitats que realitzen espectacles d’arts escèniques (teatre, dansa i circ) o concerts o treballs tècnics per la cancel·lació d’aquestes actuacions per decisió de les entitats organitzadores o programadores durant el període de vigència de l’estat d’alarma decretat amb motiu de la COVID-19.

S’entenen per treballs tècnics aquelles tasques per dur a terme els espectacles o concerts que no tenen caràcter artístic, com, entre d’altres, treballs d’il·luminació, de so, de regidoria o d’assistents d’escenaris.

Beneficiaris

Poden optar a aquestes subvencions les persones físiques empresàries, les societats civils i mercantils i les entitats privades sense ànim de lucre que havien estat contractades o tenien un compromís per realitzar espectacles o concerts o bé per realitzar treballs tècnics per a aquests espectacles o concerts, de forma remunerada.

Requisits

a) Haver estat contractades o tenir compromisos directament amb les entitats organitzadores o programadores per fer espectacles i concerts de caràcter professional, o treballs tècnics d’aquests espectacles o concerts, en qualsevol espai escènic o musical públic o privat de Catalunya, que siguin de pagament; o propostes artístiques que s’hagin concebut per fer-se al carrer i que es preveien dur a terme a Catalunya, així com acreditar-ho degudament.
Als efectes d’aquestes bases, s’entenen per espais escènics o musicals els següents: teatres, auditoris, sales d’actes, sales de concert, casals, centres cívics, carpes de circ o similars, i també espais a l’aire lliure especialment habilitats per a la realització d’espectacles públics i que s’utilitzin per fer-hi un concert o espectacle.
Als efectes d’aquestes bases, s’entenen per propostes artístiques que s’hagin concebut per fer-se al carrer aquelles que, per les seves característiques artístiques o tècniques, no es poden portar a terme dins d’un teatre, auditori o qualsevol altre equipament escènic.

b) Les activitats que donen dret a la subvenció han d’haver estat cancel·lades per l’entitat organitzadora o programadora de l’espectacle o concert.

c) Els espectacles o concerts cancel·lats s’han d’haver previst fer durant el període que determini la convocatòria de subvencions corresponent.

d) Cada sol·licitant pot presentar tantes sol·licituds com vulgui, tot i que es recomana que s’agrupin en una única sol·licitud les funcions, representacions o concerts d’un mateix mes natural.

e) Aquestes subvencions són incompatibles amb altres ajuts que rebi el beneficiari en el marc de les línies de subvencions següents, sens perjudici del que estableix la base general 4.8:
e.1) Subvencions per compensar les pèrdues per cancel·lació d’espectacles d’arts escèniques i concerts per motius mèdics relacionats amb la COVID-19 (CLT087).
e.2) Subvencions per compensar les pèrdues dels dramaturgs per la reducció forçada dels aforaments en espais escènics amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 (CLT088).

f) En els supòsits de companyies, orquestres, grups o tècnics que es remunerin en funció d’un caixet o d’un percentatge de taquilla, es condiciona la subvenció al fet que la societat o entitat beneficiària de la subvenció compensi cada membre del grup o tècnic en la part que correspon.

Característiques

La pèrdua d’ingressos subvencionable correspon a l’import que es preveia ingressar per l’espectacle o concert cancel·lat, que consisteix en els caixets, percentatges de taquilla o honoraris que hagin estat acceptats per l’entitat organitzadora o programadora.

Tot i que s’ajorni o es reprogrami l’espectacle o concert cancel·lat, es considera que hi hagut una pèrdua d’ingressos subvencionable sempre que no es reprogrami abans dels 15 dies immediatament posteriors a la data de cancel·lació.

Quantia

La quantia de la subvenció és el 40% de l’import del caixet de cada espectacle o concert.

Termini

El període per presentar les sol·licituds és del 8 al 22 de juny del 2021.

Normativa

Bases especifiques (DOGC núm. 8420 de 28.05.2021)


Últimes notícies:

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a