Notícies

Subvencions per a les despeses de funcionament d’empreses i entitats culturals durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19

El Cau de l'Unicorn

Aquestes subvencions tenen per objecte donar suport al finançament de les despeses de funcionament d’empreses i entitats culturals durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19 en la mesura que ha provocat perjudicis econòmics en els destinataris.

Les subvencions que preveuen aquestes bases s’acullen a la Decisió de la Comissió Europea SA 56851 — Marc temporal nacional per a ajuts estatals en forma de subvencions directes, bestretes reemborsables, avantatges fiscals, garanties sobre préstecs i bonificació del tipus d’interès de préstecs per donar suport a l’economia en el context actual del brot de la COVID, adoptada el 2 d’abril de 2020.

La interpretació d’aquest Marc temporal nacional s’ha de fer d’acord amb la Comunicació de la Comissió Europea, de 19 de març de 2020, que estableix el Marc temporal relatiu a les mesures d’ajut estatal per donar suport a l’economia en el context actual del brot de la COVID-19, i la modificació de 3 d’abril de 2020.

A qui va dirigit

Poden optar a aquestes subvencions les empreses, tant si són persones físiques com jurídiques, i les entitats privades sense afany de lucre que compleixen algun dels supòsits següents:

a) Haver obtingut un ajut de l’Institut Català de les Empreses Culturals o del Consorci del Pla de rehabilitació i equipament de teatres de Barcelona entre el 2015 i el 2019.

b) Haver presentat una sol·licitud d’ajut a l’Institut Català de les Empreses Culturals o al Consorci del Pla de rehabilitació i equipament de teatres de Barcelona, que s’hagi admès a tràmit, encara que fos desestimada, entre el 2015 i el 2019.

c) Haver donat d’alta com a activitat econòmica un establiment cultural obert al públic a Catalunya durant l’any 2019 o 2020.

Als efectes d’aquestes bases, s’entenen com a establiments culturals les galeries d’art, els cinemes comercials, els teatres, les llibreries i les sales de música.

Visiteu el web per a més informació i per demanar aquest ajut

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a