Notícies

Subvencions per a la programació estable d’activitats artístiques en equipaments culturals gestionats per associacions i fundacions per l’any 2022 (Convocatòria)

Organisme atorgant

GENERALITAT DE CATALUNYA – DEPARTAMENT DE CULTURA
Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural

Objecte

Obrir la convocatòria en l’àmbit de la cultura popular i el patrimoni etnològic per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, per a la programació estable d’activitats artístiques en equipaments culturals gestionats per associacions i fundacions per a l’any 2022 (CLT082).

Beneficiaris

Poden optar a aquestes subvencions les associacions i fundacions de caràcter essencialment cultural i amb domicili social a Catalunya.

Despeses subvencionables

Els caixets de les activitats artístiques amb un màxim de 5.000,00 euros per caixet. Es considera despesa subvencionable l’IVA, en els termes que preveu la base general 6.4.

Requisits

La programació estable ha d’incloure un mínim de quatre espectacles durant el període que estableix la convocatòria. La programació també ha de contenir, com a mínim, espectacles que pertanyin a dues de les quatre disciplines artístiques següents: dansa, circ, teatre i música.

Les activitats artístiques programades han de ser de pagament. Això no obstant són subvencionables els espectacles d’arts escèniques, de música o d’arrel tradicional que, per les seves característiques, hagin estat concebuts específicament per exhibir-se al carrer.

Cada entitat gestora només pot presentar una sol·licitud per a tota la seva programació estable realitzada durant el període que estableix la convocatòria.

Característiques

Queden excloses d’aquesta línia de subvencions:

a) Les programacions d’arts escèniques i musicals adreçades a escolars i que tenen lloc en horari lectiu.

b) Les activitats adreçades prioritàriament a la promoció social de col·lectius.

c) Els espectacles que hagin estat contractats a través del Programa.cat.

d) Els espectacles i concerts que formin part dels programes de festa major.

e) Els espectacles i concerts produïts per la mateixa entitat cultural programadora.

f) Les activitats festives de cultura popular i/o de caràcter tradicional relacionades amb els àmbits de la festa i l’artesania, castellers i falcons, diables, bestiari i trabucaires, gegants i nans, festes tradicionals amb bous o jocs tradicionals i, en general, totes les que estiguin incloses en altres línies de subvenció específiques.

g) Les activitats artístiques que no tinguin despeses per caixets.

h) Les activitats artístiques que tinguin lloc en el marc de festivals o cicles que ja comptin amb ajut directe del Departament de Cultura.

i) Les activitats artístiques que no estiguin obertes al públic en general.

Termini de realització

La programació estable s’ha d’haver realitzat entre l’1 d’octubre del 2020 i el 30 de setembre del 2021.

Dotació pressupostària

350.000,00 euros

Quantia

La quantia de la subvenció és del 40% de les despeses subvencionables, amb un import mínim de 400,00 euros i un import màxim de 50.000,00 euros, d’acord amb les disponibilitats pressupostàries.

Lloc de presentació

Les sol·licituds de subvencions i els altres tràmits associats al procediment de concessió dels ajuts i la seva justificació s’han de fer només per via telemàtica, a través de la Seu electrònica de l’Administració de la Generalitat seu.gencat.cat, a l’apartat Tràmits gencat (http://cultura.gencat.cat/ca/tramits).

Termini de presentació

El període per presentar les sol·licituds és del 5 al 20 d’octubre del 2022.

El dia 20 d’octubre es poden presentar sol·licituds fins les 14 hores.

Normativa

Convocatòria (DOGC núm. 8765 de 04.10.2022)Bases específiques (DOGC núm. 8267 de 10.11.2020)

Observacions

Les entitats beneficiàries han de presentar la relació de despeses mitjançant el formulari normalitzat de justificació el darrer dia hàbil de gener de l’any següent a la concessió de l’ajut.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a