Notícies

Solucions culturals per als reptes locals 2022- Fundació Carulla (convocatòria)

Des de la Fundació Carulla impulsen projectes que transformin i millorin la societat a través de la cultura. Una de les línies d’actuació és Mutare al territori. Es tracta d’una metodologia per identificar reptes socials en un territori concret amb l’objectiu de resoldre’ls en comunitat.

Accions subvencionables

Busquen propostes que busquin donar resposta a reptes socials concrets identificats en un territori des de la cultura i les arts. En aquest sentit, és important que tenir en compte el Decàleg Mutare per plantejar la teva proposta. Pots consultar en aquest enllaç exemples i propostes inspiradores de Mutare al territori.

Beneficiaris

Organitzacions culturals o socials sense ànim de lucre o centres educatius d’àmbit català que comptin amb la complicitat d’altres agents, col·lectius i administracions locals per abordar, des de les arts i la cultura, els reptes socials del territori. D’aquesta manera, s’haurà d’acreditar la implicació de com a mínim una administració pública local. També s’hi podran aportar altres aliances.

Característiques

Què ofereixen?

El suport de l’oficina tècnica per desenvolupar quatre edicions de Mutare al territori a quatre municipis catalans.

L’oficina tècnica de la Fundació estudia el cas, en especial el repte al qual es vol donar resposta des de les arts i la cultura, prepara la metodologia de treball i dinamitza les sessions.

Les tasques que desenvoluparà l’oficina tècnica de la Fundació inclouen:
– Acompanyar l’organització o el centre educatiu en la realització i l’avaluació d’un Mūtāre al seu territori.
– Donar suport en la comunicació de la ses- sió amb els mitjans propis de la Fundació.
– Facilitar el suport tècnic i la metodologia necessària per a la sessió: disseny, desenvolupament, dinamització i avaluació.
– Acompanyar en les accions posteriors per assegurar la implementació de les respostes identificades al repte social focalitzat.
– Afavorir l’intercanvi i el treball en xarxa amb altres territoris que estiguin duent a terme accions d’aplicació de la metodologia Mutare.
– Seguiment del desenvolupament i de l’impacte aconseguit.

Què et demanen?

El suport de l’oficina tècnica que ofereix la Fundació Carulla haurà de ser complementat des del mateix territori:
– Assegurant la disposició d’un espai per a la celebració de la jornada.
– Convidant-hi les persones que es consideri adient per a l’aportació d’una visió inspiradora en l’obertura de la jornada i assumint les despeses que se’n puguin derivar.

-Contractant els serveis gràfics per a la documentació de la jornada, si així es considera des del territori.

A més, també et demanen:
– Que puguis acreditar la implicació en el projecte d’una administració públi- ca local i un plantejament de treball en xarxa, que impliqui altres agents del territori (altres entitats socials, culturals, educatives…).
– Que asseguris el compromís del territori per desenvolupar el procés de tre- ball proposat, més enllà de la jornada, duent-ne a terme les accions deriva- des.
– Que participis en jornades i espais d’intercanvi de la Xarxa Mutare al territori.

Termini de presentació

Es podran presentar propostes fins al dia 22 d’abril de 2022.

Observacions

Durant el mes de maig, es faran públics els projectes seleccionats i es donarà resposta a tots els projectes. Les jornades Mutare al territori es po- dran celebrar fins al 21 de desembre de 2022

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a