Notícies

Sol·licita la prestació extraordinària per a professionals de la cultura afectats econòmicament per la COVID-19

El Govern de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i del Departament Cultura, ofereix ajuts per pal·liar la vulnerabilitat econòmica de professionals de les arts escèniques, visuals, la música i l’audiovisual, entre altres, afectats econòmicament per la COVID-19.

L’ajut s’adreça a actors i actrius, músics, tècnics i professionals vinculats a aquests àmbits que acreditin una reducció dràstica i involuntària dels seus ingressos econòmics com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma per la crisi sanitària COVID-19. Es tracta d’una prestació extraordinària i de pagament únic, de com a màxim 1.024 euros, que s’atorga pel procediment de concurrència no competitiva fins a exhaurir el pressupost.

Per sol·licitar l’ajut cal:

 1. Ser major de 18 anys
 2. Estar empadronat i residir legalment a Catalunya
 3. Treballar de manera recurrent i com a mitjà fonamental de vida dins del sector de les arts escèniques i trobar-se en els següents casos:
  1. Ser persona treballadora per compte aliè i haver cessat en la seva activitat com a conseqüència de la crisi sanitària derivada del COVID-19.
  2. Ser persona treballadora per compte propi i haver hagut de suspendre o reduir la seva activitat econòmica com a conseqüència de la crisi sanitària derivada del COVID-19.
  3. Haver exercit alguna activitat professional, per compte propi o aliè, en situació d’alta en el règim especial d’autònoms de la seguretat social per activitats en les arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual, i d’altres activitats suspeses per raó de la crisi sanitària a Catalunya, en el sistema especial d’artistes del règim general de la seguretat social, o bé, pel cas dels tècnics, que hagin cotitzat al règim general de la seguretat social per les mateixes activitats.
  4. Haver cotitzat un mínim de 15 dies l’any 2019, i no ha d’haver meritat cap tipus d’ingressos entre el 14 de març i el 6 de maig, ambdós inclosos, o bé que aquests no hagin superat conjuntament, en còmput mensual, l’import del salari mínim interprofessional.

Les persones que vulguin accedir a la prestació poden fer-ho telemàticament al web: https://bit.ly/2YHqn3l. La resolució de la sol·licitud es farà en el termini de quinze dies, i el pagament de l’ajut en quinze dies més.

Fins ara, més de 1.500 professionals del sector cultural ja han sol·licitat aquest ajut econòmic d’urgència impulsat pel Govern, que preveu que aquesta prestació pugui arribar a 6.000 treballadors. La prestació es pot sol·licitar fins a exhaurir el pressupost d’aquesta línia de suport, dotada amb 5 milions d’euros

Consulta tots els detalls aquí: Convocatòria de la prestació extraordinària per a subministraments bàsics a professionals de les arts escèniques, arts visuals, música i audiovisual, i d’altres activitats culturals suspeses per raó de la crisi sanitària a Catalunya

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a