Notícies

Socis TTP: preu reduït a les entrades de Numax-Fagor-Plus de Roger Bernat a la Sala Hiroshima

Aquesta és la primera obra que podeu gaudir al preu reduït de 10 € si sou socis de la TTP.
OBRA: Numax-Fagor-Plus
LLOC: Sala Hiroshima
DIES: 22 i 23 de gener a les 21 h. i 24 de gener a les 19 h.
INFORMACIÓ:
El 1979, davant la derrota d’una experiència d’autogestió per salvar la seva empresa, els obrers de la fàbrica d’electrodomèstics Numax encarreguen a Joaquim Jordà filmar una pel·lícula on reprodueixen la seva temptativa autogestionària. És el famós documental Numax presenta …
Al 2013 la cooperativa Fagor, un dels pilars de la indústria basca i europea, tanca deixant al carrer 1.800 treballadors. Roger Bernat els convida llavors a reconstruir les assemblees de Numax, com qui fa una reconstitució històrica d’una batalla com la de Waterloo o la de l’Ebre.
Roger Bernat desenvolupa una obra que qüestiona la responsabilització de l’individu, tant en la societat com en l’art. Després de diversos espectacles crea una proposta que reviu la col·lectivització dels mitjans de producció col·lectivitzant el discurs.

Roger Bernat realitza estudis inacabats de pintura i arquitectura. Graduat en direcció i dramatúrgia per l’Institut del Teatre, van atorgar, el 1996, el Premi Extraordinari. Va fundar i dirigeix General Elèctrica amb Tomàs Aragay. El 2008 va començar a crear espectacles en què el públic ocupa l’escenari i es converteix en protagonista. “Els espectadors travessen un dispositiu que els convida a obeir o conspirar i, en tot cas, a pagar amb el seu propi cos i comprometre”. Alguns dels espectacles que es configuren sota aquesta idea i han estat presentats en una vintena de països són: Dominio Público (2008), Please continúe (Hamlet) (2011), Pendiente de voto (2012) o Desplazamiento del Palacio de la Moneda (2014)  entre d’altres; algunes d’aquestes obres han rebut premis de la Crítica de Catalunya.

Durada: 90 min

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a