Notícies

S’obre la convocatòria del 22è Premi BBVA de Teatre

Les companyies de teatre residents a Catalunya ja poden presentar els seus projectes teatrals al Premi BBVA de Teatre 2023 fins el proper 14 d’abril del 2023.

En la seva 22a edició, convocada per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) amb el suport de BBVA, el premi continua amb l’objectiu de donar suport a les creacions teatrals, incentivar la creativitat i l’ofici teatral, i vetllar per la difusió dels espectacles guanyadors.

El guardó compta amb la implicació de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, i la col·laboració de L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, que acull l’acte de lliurament de premis.

Una gira per Catalunya valorada en 20.000 euros El Premi BBVA de Teatre al Millor Espectacle Teatral és una gira per Catalunya, valorada en 20.000 euros exempts d’impostos, que consisteix en cinc representacions a diverses sales del territori, incloent-hi la participació al Festival Temporada Alta.

L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) atorgarà una menció especial a la millor interpretació i a la millor direcció.

Les tres obres finalistes (no guanyadora) percebran 1.500 euros de premi.

Representacions de les obres finalistes

De totes les propostes presentades al Premi BBVA de Teatre, un jurat format per professionals de les arts escèniques seleccionaran els espectacles finalistes que es donaran a conèixer al mes de juny. Les quatre obres es representaran durant el setembre a diferents teatres de Catalunya.

El mes d’octubre, tindrà lloc la gala final a L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, on es donarà a conèixer el Millor Espectacle Teatral.

Vaig Ser Pròsper, de Projecte Ingenu continua amb la gira

L’espectacle guardonat amb el Premi BBVA de Teatre 2021, Vaig Ser Pròsper, De Projecte Ingenu, creació original a partir de La Tempesta de William Shakespeare, dirigida per Marc Chornet, finalitzarà la gira amb les darreres dues representacions: l’11 de febrer de 2023 al Teatre Municipal El Jardí de Figueres, i el 31 de març al Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida.

Un home vell que en un altre temps fou pròsper. Una casa que en una altra època fou esplendorosa. Una filla. Runes de memòria per a desenterrar. Vestigis d’un passat cert? Fabulacions per a evitar l’oblit? L’última gran obra de Shakespeare, La Tempesta, serveix com a punt de partida a Projecte Ingenu per a una exploració de la naturalesa de la senectut humana. Després de Hamlet i Romeu i Julieta, la companyia tanca una trilogia shakespeariana endinsant-se de ple en un teatre físic, poètic, a voltes abstracte, a voltes terrenal. De quina matèria estem fets? Estem fets de la matèria dels records

Videoresum: Premi BBVA de Teatre al Millor Espectacle Teatral 2021 on Vimeo

Sobre el Premi BBVA de Teatre

El Premi BBVA de Teatre és una plataforma de suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional, en qualsevol dels gèneres o estils, adreçat a companyies teatrals. El projecte neix al 2001 com a iniciativa de l’Obra Social de l’antiga Caixa Manlleu per donar suport a les companyies de teatre amateur. A partir del 2010, s’obre als professionals del sector i aposta per les companyies emergents.

Historial de guanyadors

2021 – Vaig Ser Pròsper, Projecte Ingenu
2020 – Accions de resistència, Cia. Susanna Barranco
2019 – Laika, Cia. Xirriquiteula Teatre
2018 – Wohnwagen, Col·lectiu VVAA
2017 – L’empestat, Indi Gest
2016 – Psicosi de les 4:48, Cia. The Three Keatons
2015 – La Caputxeta Galàctica, Cia. Insectotròpics
2014 – Harket (protocolo), PanicMap proyectos escénicos
2013 – Hotot, Cia Cascai Teatre2012 – Enchanté, Cia Divinas
2011 – El Mal Menor, Los Corderos, SC
2010 – Tots soms pops, Sismica d’espectacles
2009 – Federic…a, Tràfec-teatre
2008 – Estrelles en un cel de matinada, Acte quatre
2007 – El Coronel Ocell, Quatre per quatre
2006 – La tràgica història de Klown Lear, Natural klown Lear
2005 – L’Hostalera, la guarderia teatre
2004 – Amadeus, Casal Familiar Recreatiu
2003 – L’espera, Ens de nos M. 629 07 28 91
2002 – Fer un cafè, grup Abac produccions
2001 – El cant de la balena abandonada, Teatre humil

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a