Notícies

“Sí al teatre en valencià a Xirivella”

L’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics, alarmada per la situació que està tenint lloc al municipi valencià de Xirivella, vol manifestar el seu suport a la campanya “Sí al teatre en valencià a Xirivella” per tal de mostrar el seu rebuig a la decisió del regidor de Cultura, que pertany al partit polític VOX, i que sol•licita que a partir d’ara no es programarà teatre en valencià al municipi.


Aquesta mesura també ha tingut un efecte directe en la Mostra de Pallassos i Pallasses que enguany compleix 30 anys i que ha hagut de demanar a les companyies (contractades abans d’eleccions) que presentaven espectacle en valencià que ho feren en castellà.


A més a més, aquesta decisió es preveu que s’estengui a tota la programació anual, afectant d’aquesta manera a aquelles companyies que treballen en muntatges en valencià o, sense anar més lluny, a la campanya escolar ANEM AL TEATRE on Xirivella en forma part i on en la majoria d’obres la llengua vehicular és el valencià.


Per evitar que tot això passi, la TTP s’adhereix a la campanya promoguda per Actors i actrius Professionals Valencians “Sí al teatre en valencià a Xirivella’.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a