Notícies

S’ha publicat el segon Informe sobre les arts escèniques a Espanya: distribució, programació i públics (2020)

L’Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya, presidida per Jesús Cimarro, publica el segon Informe del seu Observatori relatiu a la situació de les Arts Escèniques al nostre país. Després de la publicació d’un primer volum dedicat al finançament i a la situació laboral del sector, aquest nou estudi analitza l’estat de la distribució, la programació i els públics.

Pere Pàmpols, de Festuc Teatre i membre de la Junta de la TTP, ha participat en el grup d’opinió 1 de Barcelona en nom de la TTP.

L’Observatori de l’Acadèmia és un projecte de l’Acadèmia de les Arts Escèniques d’Espanya, a través de la seva Fundació. Està patrocinat per la Comunitat de Madrid – Conselleria de Cultura i Turisme, i compta amb el suport de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música (INAEM) del Ministeri de Cultura i Esport.

La seva labor principal és realitzar estudis de situació i ofereix dades reals i valoracions expertes entorn de les principals qüestions que preocupen els professionals en el desenvolupament del seu treball. Estudis que orientin de manera coherent la presa de decisions en aspectes relacionats amb les arts escèniques.

La Comissió de l’Observatori de l’Acadèmia està dirigida pel seu secretari general, Robert Muro, amb la direcció tècnica de Pedro Antonio García (Ítaca Alternative Consulting). En el grup del treball participen el tresorer de l’Acadèmia Luis Miguel González Cruz, les acadèmiques Cristina Santolaria i Rosa Merás, i Rosa Sánchez. La direcció de publicacions de l’Acadèmia l’exerceix *Liz Perales.

L’Informe sobre les arts escèniques a Espanya: distribució, programació i públics (2020) conté els resultats d’una enquesta realitzada en les quatre llengües oficials de l’Estat, en la qual van participar més de mil dos-cents professionals de tot el país. A més dels resultats de l’Enquesta i els Grups d’Opinió, el present Informe inclou un treball introductori sobre els efectes de la pandèmia en les arts escèniques a Espanya, realitzat per Alberto Fernández Torres, i tres treballs parcials sobre cadascun de les àrees objecte de l’estudi, encarregats a altres punts professionals i acadèmics. Clara Pérez, presidenta l’Associació d’Empreses de Distribució i Gestió de les Arts Escèniques (ADGAE), s’encarrega de proporcionar-nos una mirada al mercat dels espectacles; Norka Chiapusso, responsable de programació de Donostia Kultura, escriu sobre aquesta qüestió; i Miguel Ángel Varela, director del Teatre Bergidum de Ponferrada, ofereix un fresc de la situació i els reptes de la gestió de públics. Robert Muro, que responsable de l’Observatori, assumeix en el seu article la posada al dia de les dades de 2018 i 2019, punt de partida del futur per a les Arts Escèniques a Espanya.

En paraules del seu director i secretari general de l’Acadèmia, Robert Muro:

Les opinions lliurades a l’Observatori generosament per 1.200 professionals de tot el país, i les aportacions dels experts, permeten conèixer amb bastant precisió la situació i perspectives de temes capitals com la distribució, la programació i els públics que, encara que probablement varien en el futur, no el faran tant com perquè no siguin útils. Un estudi en moviment per a orientar-nos en una època en moviment.

> Accede al primer Informe sobre las artes escénicas en España, su financiación y situación laboral (2018) en versión web interactiva o en formato digital (pdf).


Últimes notícies:

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a