Notícies

SDE: Contractació artística internacional: aspectes tècnics i bones pràctiques

sde_logoL’OBJECTIU DE LA SESSIÓ és analitzar les pràctiques habituals en el marc de la contractació d’artistes internacionals i la posició de l’Administració tributària. En concret, s’analitzaran:
A) Els participants en l’organització d’un esdeveniment artístic
B)  La contractació internacional d’artistes: com hem d’actuar per donar compliment a les obligacions davant de l’Agència Tributària

  •   Què s’entén per artista i per esdeveniment artístic?
  •   La determinació de la residència fiscal de l’artista
  •   Les obligacions tributàries envers l’artista no resident
  •   Qüestions d’actualitat

C) L’artista: focus d’interès per a l’Administració tributària

  •   Pràctiques tradicionals del sector
  •   Com realitzar el pagament a l’artista per donar compliment a la legalitat vigent?
  •   Qüestions contractuals d’especial rellevància
  •   L’excés de retencions practicades: com recuperar-les

D) Impacte de la reforma fiscal en el món artístic
UNA SESSIÓ ADREÇADA a les empreses del sector cultural en general.

HORARI i ESPAI

dimarts 4 de novembre,  de 10:30 a 13:30 h.
Sala d’actes Museu Colet. C/Buenos Aires, 56.. Barcelona 08036


PROGRAMA
10.30 h – 11.00 h. Registre d’inscrits
11.00 h – 11.15 h. Benvinguda i presentació de la sessió
11.15 h – 12.45 h. Anàlisi de les pràctiques habituals en el marc de la contractació d’artistes internacionals i posició de l’Administració tributària
12.45 h – 13.30 h. Precs i preguntes
 
PONENTS:
Miquel Terrasa, soci de Tax i Sports & Entertainment a KPMG Abogados. Llicenciat en dret per la Universitat Central de Barcelona el 1986. Recomanat per Chambers Europe i Best Lawyers com a advocat de referència en les àrees de Wealth Management, Sports Law, Entertainment Law, Tax Law, Family Law i Trusts and Estates. Nomenat Lawyer of the Year 2014/2015 per Best Lawyers a la categoria d’Sports Law. Es va incorporar a Cuatrecasas el 1989, on va ser nomenat soci el 1999. S’incorpora a KPMG Abogados el setembre del 2012, on coordina l’àrea legal de KPMG Sports i de Client Privat. Fiscalista d’àmplia experiència, tant en l’àmbit nacional com en l’internacional. Ha desenvolupat una pràctica reconeguda centrada en els high income individuals (tant a empresaris com a professionals, artistes i esportistes) amb la problemàtica especial sobre la localització de la residència i el patrimoni. Especialista contrastat en aspectes com la residència fiscal, els sistemes retributius, la tributació de l’empresa familiar i les qüestions successòries que se’n deriven. Coordina el mòdul de fiscalitat en el programa Màster en línia de dret esportiu de la Unitat Editorial en l’Institut Superior de Dret i Economia (ISDE).
Javier Fusté, KPMG Abogados. Llicenciat en dret i administració i direcció d’empreses per la Universitat Pompeu Fabra. Màster en assessoria tributària pel Centro de Estudios Financieros. Màster en dret de l’esport per la Universitat de Lleida-INEFC. Assessora regularment clubs, esportistes, agents, agències de representació i entitats dedicades al món de l’espectacle i entreteniment, així com també empreses organitzadores d’esdeveniments, discogràfiques i productores audiovisuals. Atesa la seva especialització tributària, està reconegut com a expert en qüestions relatives a la planificació, la tributació i la contractació d’artistes i esportistes, la protecció correcta i l’ús dels drets de la propietat intel·lectual, així com també els aspectes jurídics dels contractes de patrocini o la tributació d’entitats de l’espectacle o esportives.
 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a