Notícies

Reunió interna de grup, presentació oberta i debat sobre música familiar als mitjans: la TTP present a la FiM

La Fira de música emergent i familiar de Vila-Seca ha celebrat enguany una nova edició. El certamen s’ha proposat treballar les bases de la cultura musical del país: la població infantil i jove, els músics emergents, i les propostes innovadores. La TTP no s’ha volgut perdre aquesta cita única amb la cultura i ha organitzat un seguit d’activitats dins del certamen.

D’una banda, el grup de treball de música de la TTP ha celebrat a la Sala Josefina Torrens, ubicada al Castell de Vila-Seca, una reunió interna on s’han abordat diferents temes sobre l’actualitat del sector.

Seguidament, el grup de treball també ha fet una presentació oberta a grups i companyies dedicades als espectacles musicals familiars i per tots els públics amb l’objectiu d’exposar les principals línies de treball en les quals està treballant en aquest moment.

Finalment, s’ha dut a terme l’activitat ‘Un cafè amb la TTP: debat sobre música familiar als mitjans de comunicació’. De la mà dels periodistes musicals Helena Morén (Grup Enderrock), Pau Guillamino (Kids XS de Catalunya Ràdio), el músic Jordi López (La Tresca i la Verdesca) i la moderació de la periodista i locutora Txell Bonet s’ha abordat el tema de com la música adreçada al públic familiar té una presència anecdòtica als mitjans de comunicació, fins i tot en aquells especialitzats en música. Al llarg de la conversa s’han intentat identificar els motius d’aquesta situació i, alhora, les possibilitats de revertir-la.

Un debat que ha començat amb una aportació d’en Jordi, músic del grup la Tresca i la Verdesca. ‘El sector té una solvència i una trajectòria, però així i tot ens costa molt explicar el nostre dia a dia als mitjans de comunicació’. ‘Com a tònica general, les companyies del sector de música familiar no trobem l’encaix, no trobem la manera per aconseguir que els periodistes es fixin en nosaltres, no ens sentim satisfets perquè no podem arribar al públic a través de la premsa del territori, ens falta visibilitat’.

En aquest sentit, Txell Bonet, moderadora de l’acte, ha volgut compartir la reflexió que ‘potser el concepte d’oci infantil i els nens han canviat, potser hauríem de reflexionar sobre com la societat ha canviat, i també ho ha fet el concepte d’infància. Ara vivim molt més fragmentats’.

En la mateixa línia, Helena Morén, ha indicat que ‘als periodistes ens passa el mateix que a vosaltres, en el sentit que ara hi ha menys pàgines als diaris generalistes dedicats a cultura en general, no només a música, que és un calaixet, i a dins hi ha el calaixet de música familiar. Realment tot es complica molt més perquè tot s’atomitza més. Així i tot, jo tinc esperança i crec que hi ha coses que van millorant”.

Pau Guillamino ha senyalat que ‘també hi ha el tema de la culturització de la societat. S’està polaritzant tot més, els espais de música alternativa van minvant a poc a poc i manen molt els números de les xarxes socials. L’única manera és, potser, colar-se en tots els espais, evitar atomitzar i començar a crear sinergies’.

Durant el transcurs del debat el públic ha pogut participar activament i s’ha pogut escoltar reflexions com: ‘fins a quin punt la música per a infants i per a adults no pot ser la mateixa?

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a