Notícies

Reforma fiscal 2015 (II): IRPF i Impost sobre la Renda de No Residents (IRNR)

L’OBJECTIU DE LA SESSIÓ és analitzar les principals novetats introduïdes, a través de la recent reforma fiscal, a l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) i de l’impost sobre la renda de no residents (IRNR), amb una menció especial d’aquells aspectes que tenen una rellevància especial en l’activitat dels professionals que operen en l’àmbit de la cultura.
SESSIÓ ADREÇADA a professionals del sector cultural en general.

HORARI I ESPAI

Dimarts 21 d’abril,  de les 11:30h a les14:00 h.
Sala d’actes de l’Arts Santa Mònica. Rambla de Santa Mònica, 7. Barcelona 08002.


Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF)

  • El nou marc tributari per al cas de societats professionals i dels seus socis-administradors.
  • Els nous requisits per poder tributar en el règim d’autònoms a través de l’estimació directa simplificada.
  • L’aplicació de les noves taules de retencions sobre els rendiments d’activitats professionals derivats de l’elaboració d’obres artístiques.
  • La tributació per la cessió dels drets d’explotació d’obres artístiques.
  • L’increment de les deduccions per donatius.
  • Els efectes fiscals derivats de la dissolució de societats civils i el seu futur impacte en el marc de l’impost sobre societats.

Impost sobre la renda de No Residents (IRNR)

  • Els pagaments i les retencions aplicables a no residents.
  • La integració a Espanya dels rendiments percebuts a l’estranger.
  • La deduïbilitat de determinades despeses suportades pels individus amb residència en estats membres de la Unió Europea.
  • L’opció de tributació per l’IRPF.

Ponents


 
 
Marià Roca, KPMG Abogados. Marià Roca desenvolupa des de fa més de 18 anys l’àrea d’especialitat d’assessorament jurídic integral a clients privats i empreses familiars, tant nacionals com internacionals, des de la perspectiva dels seus propietaris i les relacions entre aquests (jurídiques i financeres), així com respecte a les relacions amb les seves activitats econòmiques, societàries o no. Designat com a Lawyer of the Year per segon any consecutiu en l’àrea de Family Law, té una àmplia experiència en l’assessorament jurídic i tributari a grans patrimonis en qüestions que afecten la seva tributació personal, l’assessorament i la planificació patrimonial i societària, la planificació familiar davant les noves generacions, la gestió patrimonial de crisis matrimonials o la planificació successòria. A més, és un reconegut expert en aquelles qüestions que afecten la tributació d’artistes i esportistes.
 
  Javier Fusté, KPMG Abogados. Llicenciat en dret i administració i direcció d’empreses per la Universitat Pompeu Fabra, màster en assessoria tributària pel Centro de Estudios Financieros i màster en dret esportiu per la Universitat de Lleida – INEFC, Javier Fusté assessora regularment clubs, esportistes, agents i agències de representació i entitats dedicades al món de l’espectacle i l’entreteniment, així com empreses organitzadores d’esdeveniments, discogràfiques i productores audiovisuals. Atesa la seva especialització tributària, és un reconegut expert en qüestions relatives a la planificació, la tributació i la contractació d’artistes i esportistes; la protecció i l’ús correctes dels drets de la propietat intel·lectual, i els aspectes jurídics dels contractes de patrocini o la tributació d’entitats de l’espectacle o esportives.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a