Notícies

RBLS APOSTA, Fira de Teatre per a Joves

Companyies! Torna la Fira de Teatre per a Joves, un espai que posa en contacte la creació escènica per a adolescents i joves i responsables de programació de teatres, fires i festivals. Obrim la inscripció!

Teniu fins el 27 de setembre per presentar la vostra proposta.

La cita serà el 29 d’octubre, de 10.30 a 14 h, a la Nau Ivanow. Aquell dia, 15 companyies de teatre i/o artistes tindran l’oportunitat d’explicar els seus projectes escènics per a adolescents i joves als programadors i programadores inscrits.

Cada grup comptarà amb 5 minuts a l’escenari per fer un pitching.

Què és un pitching?

El terme anglès “pitch” fa referència a una presentació verbal (i visual, a vegades) concisa d’una idea per a una pel·lícula o sèrie de televisió, generalment feta per un/a guionista o director/a a un/a productor/a, amb l’objectiu d’aconseguir finançament per al desenvolupament del guió. Els pitch són una pràctica molt habitual en el mon del cinema i la televisió.

A RBLSAPOSTA agafem aquesta idea i l’adaptem al teatre. Les companyies i/o artistes disposaran de 5 minuts per presentar el seu espectacle, acompanyades de pantalla, projector i micròfon. En una hora i mitja tindrem l’oportunitat de conèixer 15 propostes diferents. Després disposarem d’un espai de networking on les companyies i els/les programadors/ores podran interaccionar de manera més informal i distesa.

RBLSAPOSTA és un espai de treball, reflexió, d’intercanvi i participatiu, on noves companyies i responsables de sales i fires d’arreu es coneixen.

Les bases

 • Es poden presentar companyies o creadors/ores amb un espectacle de sala dirigit al públic jove.
 • La companyia o artista ha d’haver estrenat com a mínim un espectacle en un teatre, centre cívic o cultural o un altre espai que aculli residències o programació escènica.
 • Es pot presentar qualsevol format d’espectacle (teatre de text, interdisciplinari, etc.). Es poden incloure diversos llenguatges escènics però la base ha de ser teatral.
 • L’espectacle ha de tenir una durada mínima de 50 minuts.
 • L’espectacle pot haver estat estrenat o no.
 • Es presentarà, únicament, una proposta per companyia/artista.
1. Documentació a presentar
 • Fitxa d’inscripció.
 • Dossier del projecte on s’indiquin com a mínim les dades bàsiques del projecte: descripció i objectius del projecte, justificació, fitxa artística i trajectòria dels participants, fitxa tècnica i proposta de caixet.
 • Vídeo i/o documentació gràfica.
 • Tant el dossier com la documentació gràfica s’hauran d’enviar a coordinació@rbls.cat.
2. Termini de presentació
 • El termini de presentació de propostes serà el 27 de setembre de 2020.
 • Només s’admetran les propostes que aportin la documentació requerida en el formulari de sol·licitud. No s’admetrà documentació enviada amb posterioritat a la data límit.
3. El jurat i selecció de propostes
 • El jurat estarà format per l’equip jove del festival RBLS, un equip jove de l’ACET i un/a representant de la Nau Ivanow.
 • D’entre totes les propostes rebudes, el jurat en seleccionarà 15, que es presentaran al pitch del dia 29 d’octubre a la Nau Ivanow. El dia 14 d’octubre de 2020 notificarem a través de la pàgina web de RBLS (http://www.rbls.cat/) i de l’ACET (http://www.escolesteatre.org/) els espectacles seleccionats.
 • Les companyies/artistes seleccionats es comprometen a assistir al pitch i a la reunió organitzativa del 19 d’octubre.
 • La participació en aquesta convocatòria suposa la plena acceptació d’aquestes bases així com de les decisions del Jurat. L’organització queda facultada per resoldre qualsevol qüestió no prevista en aquestes bases.
 • La documentació dels espectacles no seleccionats es destruiran després de la celebració del festival.

*Si es produeix una emergència sanitària que no permeti realitzar la Fira de Teatre per a Joves de manera presencial, us convocarem a través d’una plataforma online.

Tota la informació AQUÍ

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a