Notícies

RASPALL de Teatre Nu, nominat al Premis Butaca 2013

Arriba una nova edició del Premis Butaca i ja s’han fet públics els nominats. Els nominats en cada una de les categories dels Premis Butaca són escollits per una comissió formada exclusivament per espectadors. Per formar part d’aquesta comissió, els espectadors han d’haver vist més de 36 muntatges teatrals durant la temporada. De la mateixa manera, no poden tenir cap relació directa o indirecta amb el món de l’espectacle. Aquests requisits, que garanteixen el criteri d’elecció, són rigorosament comprovats per l’organització. Una vegada l’espectador forma part de la comissió, té plena llibertat a l’hora d’expressar el seu vot.
Aquest any, i dins de la categoria d’espectacle per a públic familiar, tenim l’obra RASPALL dels nostres amics i socis Teatre Nu. Raspall és un conte per a infants de Pere Calders, un conte en el qual l’autor ens aboca a un món fantàstic que té com a punt de partida una absoluta quotidianitat, situacions properes, personatges ben normals que es troben de sobte immersos en fets que no tenen una explicació racional. En aquest nou espectacle hem construït, per mitjà de les paraules de Calders, una escenificació que ens mostra un món infantil que posa en qüestió la realitat lògica dels adults. A Raspall , el món dels infants, meravellós, obert i reticent a la lògica, s’enfronta a la racionalitat dels adults i s’hi acaba imposant.
Els Premis Butaca es poden considerar actualment els guardons de referència del món del teatre a Catalunya. Els Butaca van néixer l’any 1995 amb l’objetiu de crear uns premis escollits exclusivament pels espectadors. Aquesta decisió tenia una doble voluntat: crear els primers premis de teatre de votació popular de Catalunya, i apostar per un guardó especialment sincer, lliure de qualsevol manipulació i deslligat d’empreses i organitzacions vinculades professionalment al món de l’espectacle.
Els Butaca també volen ser un esdeveniment de promoció i difusió del fet teatral que pren forma donant veu a l’espectador, però sobretot legitimant la seva opinió. Des dels premis volem que el públic sigui l’eix principal des d’on es difon el fet teatral. Els premis Butaca han aconseguit crear un guardó imparcial i directe que, a través del valor que li atorga el guanyador, legitima el criteri del públic.
Fes les teves votacions aquí.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a