Notícies

Què estan fent els socis? #SiEsVolEsPot #LaCulturaTambeCura

Centre de Titelles de Lleida


Les companyies sòcies de la TTP no han deixat de moure’s ni durant el confinament, i ara que anem avançant per les fases, cada vegada tenim més bones notícies. En aquest post podem veure algunes coses que estan fent, proves de que #SiEsVolEsPot i de la importància de la cultura en tota aquesta situació, #LaCulturaTambéCura.
També és moment de conèixer-nos, per això us proposem aquestes entrevistes que Viu El Teatre ha fet a La Guilla Teatre, El Pot PetitTanaka Teatre:Tornar a escena és una feina constant, una cursa de llarga durada que durarà, segur, mentre durin les fases, per això és important el contacte de les companyies amb els ajuntaments, institucions, i en definitiva tothom que estigui disposat a col·laborar per fer possible un present amb espectacles. Aquesta setmana passada, La Residual, Artristras i Tanaka Teatre s’han reunit amb l’Ajuntament de La Garriga per treballar una proposta que permeti celebrar les festes majors i que inclogui espectacles en viu.

Les companyies El Pot Petit, Anna Roca i Anna Confetti formen part de la programació del cicle Encontres en la 2a Fase, que té com a objectiu la reactivació del sector cultural de la ciutat d’Olot i d’aquells professionals de la cultura que hi treballen directament o de manera indirecta. Encontres en la 2a Fase és un cicle d’actuacions a l’aire lliure, amb aforament reduït o per seguir-les des de casa. En total s’han programat una desena d’activitats entre el 12 i el 27 de juny. Els espectacles i concerts estan adaptats a les noves mesures de distanciament personal i a les limitacions d’aforament.
 

El Pot Petit, Anna Roca i Anna Confetti participen al cicle Encontres en la 2a Fase d’Olot


Però actualment també hi ha actuacions, els caps de setmana cada vegada tenen més espectacles. El primer cap de setmana de juny ha deixat les actuacions de Pep López amb l’espectacle Contes per minuts. Les increïbles històries del Dr. Klupper a l’Ajuntament de l’Esquirol i l’estrena de l’espectacle Le petit desinfectador ambulant del JAM a Sant Pere de Riudebitlles.

La Tresca i La Verdesca ens presenten un single del nou àlbum “Maquinaigües” (Temps Record 2020) que publicaran a la tardor, amb llibre i espectacle inclosos. La cançó porta el nom de POU i ja es pot escoltar en totes les plataformes d’srteaming.

Sí, La Tresca també us volem parlar dels “pous de la vida”, n’hi ha d’actuals com el que ens ha dut el Covid19 i n’hi ha d’antics, com la duresa del treball de la societat de principis del segle XX. Llavors la voluntat de portar l’aigua a la ciutat requeria de la maquinària humana, l’esforç compartit amb el company, com es patia dia a dia, sota terra, per aconseguir que l’aigua arribés a les cases de la gent. Però tot i la foscor de l’època, viurem POU sempre amb el toc fresc i positiu que caracteritza la nostra música.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a