Notícies

Presentada la IV edició del programa PLATEA

Programa PlateaS’ha presentat la quarta edició del Programa PLATEA, Programa estatal de Circulació d’Espectacles d’Arts Escèniques en Espais de les entitats locals, que compta amb un pressupost de 5 milions d’euros i que consolida la seva trajectòria aquest any a l’incorporar-se al Pla Cultural 2020.
El secretari d’Estat de Cultura, Ferran Benzo, destaca que “PLATEA ha suposat un autèntic revulsiu per al sector de les arts escèniques, ja que en les seves tres edicions ha aconseguit reactivar la programació cultural dels equipaments escènics locals construïts en les últimes dècades, alhora que ha permès ampliar l’oferta cultural de qualitat a tot el territori nacional “.
“PLATEA, que amb la seva incorporació al Pla Cultura 2020 consolida definitivament la seva destacada trajectòria, ha significat un important estímul a la programació habitual dels teatres públics municipals. Les funcions de PLATEA, gairebé 3.000 en aquestes tres edicions, han suposat un autèntic esperó per al sector, facilitant l’accés a la cultura dels ciutadans, generant ocupació en el sector de les arts escèniques, i fomentant la creació artística espanyola “, subratlla el secretari d’Estat de Cultura.
L’edició de 2017 presentarà una programació que començarà el 25 de maig amb la representació de l’espectacle ‘El jurat’, de la companyia Avanti Teatre, al Teatre Auditori de Conca.
PLATEA recorrerà 162 entitats locals de 16 comunitats autònomes i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla amb 889 representacions (593 de teatre, 194 de dansa, 82 de circ i 20 de lírica) que duran a terme 293 companyies. Un 34% dels espectacles -299 del total- estaran destinats al públic infantil i juvenil.
PLATEA compta un cop més amb el suport de la Federació Estatal de Municipis i Províncies (FEMP), al costat de qui organitza, per segon any consecutiu, les Jornades Formatives PLATEA. Es tracta d’una iniciativa dirigida principalment als gestors de teatres municipals que l’any passat va aplegar 280 participants, per tal de millorar la planificació estratègica dels espectacles i d’aprofundir en diversos models de gestió, criteris de programació o fidelització de públics.
Balanç positiu de les tres anteriors edicions
Amb una inversió superior als 15 milions d’euros al llarg dels seus tres edicions anteriors, PLATEA ha aconseguit sumar més de 629.000 espectadors a la programació cultural dels municipis, que han gaudit d’una oferta variada distribuïda en gairebé 3.000 funcions en 229 entitats locals de tot el territori nacional.
Les ciutats de Ceuta i Melilla, igual que les comunitats insulars de Canàries i Balears, han comptat amb un impuls especial dins del programa, a dedicarseles un import addicional com a complement a la seva extrapeninsularidad.
Més informació a: http://www.mecd.gob.es/cultura-mecd/areas-cultura/artesescenicas/destacados/platea.html
** Noticia publicada a: http://www.artezblai.com/artezblai/presentada-la-iv-edicion-del-programa-platea.html

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a