La 33a edició de la Fira de Titelles arriba a Lleida amb una proposta de programació ben amplia, internacional, de qualitat i plena d’estrenes que s’ adreçada tant a públic infantil com familiar, juvenil i adult.
Entre els espectacles programats, dues companyies de la TTP han estat seleccionades.
–La Cia. Antonella d’Ascenzi, que des del 2009 ha creat obres i performances per públic familiar i adults, alimentant una poètica que dialoga, juga i s’arrisca, buscant la mecànica de l’atzar com a pretext creatiu i emocional. I, en aquesta ocasió, arriba a la capital de Ponent amb Filar, una peça de dansa contemporània i poesia visual amb una performer i una marioneta.
–I la Cia. Roseland Musical, una companyia amb 30 anys d’experiència en la creació i producció d’espectacles de dansa-teatre per a tots públics. Que arriba amb l’espectacle Família Tambedou, un nou projecte nascut a Catalunya de la col•laboració de la companyia Roseland Musical i de la companyia senegalesa Kay Feech establerta a Barcelona i liderada per la ballarina i coreògrafa Anna Mbengue. Una família de titelles enormes que representa una família africana, balla al ritme de músics percussionistes africans i afrodescendents. Un espectacle de carrer participatiu i integrador, dirigit per Marta Almirall i Anna Mbengue.
Speed Meetings, connectem programadors/es i Companyies
De la mateixa manera, la TTP coorganitza l’Speed Meeting que tindrà lloc el divendres 29 d’abril. Un format de reunions ràpides (8 minuts), que se celebrarà a les 16 hores a la Casa de la Volta del Turó Seu Vella i està pensat perquè programadors i companyies es puguin trobar, facilitar el contacte, l’intercanvi i la presentació de projectes i potenciar les possibilitats de negoci.
Post-Funció Cris, pequeña valiente
Una post-funció per parlar sense tabús.
La Fira de Titelles, conjuntament amb Colors de Ponent i la TTP, organitza un col·loqui després de l’actuació de El Espejo Negro amb l’espectacle Cris, pequeña valiente, que recentment ha estat guardonat als premis FETÉN com a millor espectacle per a públic infantil, juvenil o familiar, i que pretén fer reflexionar al públic sobre la transsexualitat.
TTPforma- Parlem del pes que té l’escenografia en les produccions
Un any més la TTP coorganitza conjuntament amb la Fira de Titelles un espai de debat i reflexió. En aquesta ocasió, es posarà sobre la taula el pes que l’escenografia té en les produccions d’arts escèniques.
La jornada comptarà amb la destacada presència dels escenògrafs:
–Llorenç Corbella: Escenògraf i figurinista. Treballa per teatre, òpera, dansa, teatre de carrer, Familiar, instal·lacions. Molts dels espectacles s’han presentat a teatres de Catalunya, Espanya i també han viatjat per teatres de ciutats com Lisboa, Montecarlo, Paris o Los Angeles. Ha col·laborat amb directors com M. Gas, C. Bieito o J. Ollé. L’activitat artística ha anat associada sempre amb la pedagogia, impartint classe a l’Institut del Teatre, Escola universitària ERAM i altres centres. Ha estat director artístic de Fira Tàrrega i programador dels teatres municipals de Lleida. President de l’Associació d’Escenògrafs de Catalunya.
–Teresa del Junco: Ha estudiat Interiorisme, Escenografia i Antropologia. Col·labora com a escenògrafa amb el Teatre Nu en diverses produccions i el Festival de Llegendes de Catalunya. També treballa com a directora artística en esdeveniments i produccions audiovisuals. Recentment ha dissenyat la nova Llotja dels professionals de la Mostra d’Igualada.
–Joan Pena: L’any 1995 crea Acme Activa conjuntament amb Betlem Felis, Laura Cirera i Sandra Esquerra, realitzant escenografies, tematització i atrezzo per Universal Port Aventura, Hojarasca Teatro, Escola Memory i el Centre de titelles de Lleida entre d’altres. L’any 2007 crea Plancton Escena dedicada al disseny i construcció d’escenografies, així com la realització de titelles i atrezzo, treballant per companyies com: Campi Qui Pugui, Festuc teatre, JAM, Zum-Zum Teatre o Teatre Nu i realitzant diferents treballs per les companyies La Baldufa, Cia Anna Roca, La Remoreu, Xirriquiteula Teatre, Imaginart, Focus, Tutatis, Anatomia delCactus, La BohemeTeatre, Xip-Xap Teatre i El pot petit.
-Moderat per Alba Cuñé, Llicenciada en Belles Arts, especialitat d’escultura, Facultat Sant Jordi de Barcelona, i Llicenciada en Escenografia, Institut del Teatre de Barcelona. Postgrau de Teoria i Crítica del Teatre, Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb experiència professional en escenografia, audiovisuals, art plàstiques i també en l’àmbit museístic.
El debat, tindrà lloc divendres 29 d’abril a les 10.15 hores i es realitzarà a la Casa de la Volta del Turó de la Seu Vella.
0 comentaris