Notícies

Píndoles escèniques: Desenvolupament d’accions de públics per part d’artistes i companyies d’arts escèniques

Inscriu-te ara a la nova sessió on-line. 26 de maig. 11 h.

El dimecres 26 de maig, la TTP conjuntament amb les associacions de professionals de les arts escèniques de Catalunya ha programat una formació online sobre la creació d’accions de desenvolupament de públics en els espectacles en viu. La sessió està pensada perquè les companyies i artistes puguin explorar l’ampli ventall de possibilitats i recursos que tenen i oferir noves accions de públics a teatres, festivals i ajuntaments. Aquestes activitats, sovint, puntuen per aconseguir subvencions públiques en la producció i gires d’espectacles i cada cop són més els equipaments i esdeveniments culturals que les inclouen en les seves programacions. 

L’objectiu de la sessió és dotar d’eines i idees als artistes perquè elaborin i creïn accions de públics com a activitats complementàries als seus espectacles.

Participen:

Silvia Duran, directora de l’Àrea de Desenvolupament de públics de l’ICEC.

Tracy Sirés, directora executiva del Teatre Auditori de Granollers.

Javier Ibacache, cap de la Unitat de Programació Artística i Formació de Públics del Ministerio de las Culturas, las Artes y el Patrimonio de Xile. 

Berta Solé, responsable de públics de la Producció Nacional de Circ.

La inscripció és gratuïta per a persones associades a les entitats organitzadores: APdCAAPDCTTP, APGCC APCC

Enllaç: Aquí

Programa

11:00 a 11:10 h. Benvinguda i presentació.

11:10 a 11:40 h. Les polítiques del Departament de Cultura per promoure les accions de públics i dels criteris de valoració d’accions de públics en les subvencions. Intervé: Silvia Duran, directora de l’Àrea de Desenvolupament de públics de l’ICEC

11:45 a 12:15 h. La importància de la creació de públics pels teatres. Prioritats i necessitats dels equipaments públics i possibilitats de col·laboració amb els artistes.

Intervé: Tracy Sirés, directora executiva del Teatre Auditori de Granollers

12:15 a 12:30 h. Pausa

12:30 a 13:00 h. Estratègies de desenvolupament de públics a Llatinoamèrica. 

Intervé Javier Ibacache, cap de la Unitat de Programació Artística i Formació de Públics del Ministerio de las Culturas, las Artes y el Patrimonio de Xile.  

13:00 a 13:30 h. Casos pràctics.

Intervé Berta Solé membre de la Companyia de la Producció Nacional de Circ – Estat d’Emergència.

13:30 h. Torn de preguntes

13:40 h. Tancament

Sílvia Duran

Llicenciada en història de l’art contemporani amb  formació de comunicació, màrqueting y públics. Ha treballat como gestora cultural a Metrònom, Fundació d’Art Contemporani i en el Departament de Cultura de Generalitat de Catalunya des del 1990 fins ara amb diferents encàrrecs: coordinadora del centro KRTU, responsable de la àrea de comunicació  i desenvolupament de l’EADC, subdirectora de difusió cultural, coordinadora de plans integrals de circ, dansa i espectacles familiars per a tots els públics i  actualment  com directora de la àrea de públics de l’ICEC.

Tracy Sirés

Directora Executiva del Teatre Auditori de Granollers. Llicenciada en Arts Management a la London South Bank University i Màster de Màrqueting Digital a la Universitat de Vic.
Ha sigut gerent de l’Associació de Professionals de Dansa de Catalunya (2005-2012) on va desenvolupar estratègies de promoció i “lobby” amb la finalitat d’ajudar al creixement del sector català de la dansa. Ha assessorat i coordinat diversos projectes vinculats al sector cultural i artístic d’àmbit local, autonòmic i estatal per implementar estratègies de desenvolupament de públics i canvis organitzatius com el projecte ‘+ Públic’ d’Accés Teatre, per al foment de públic jove i adolescent als teatres del Vallès Oriental.

Javier Ibacache

Crític i programador d’arts escèniques. Periodista i llicenciat en Comunicació Social de la Universitat de Xile. Gestor cultural especialitzat en projectes de desenvolupament de públics. Ha exercit com a crític de teatre i dansa en premsa, ràdio i televisió, i ha col·laborat en publicacions nacionals i internacionals.
Impulsor del programa Escuela de Espectadores en Xile (2006-2011); director de Programació i Audiències del Centro Cultural Gabriela Mistral, GAM, (2010-2016), i director de Programació d’Espacio DIANA (2016-2018). En l’actualitat és cap de la Unidad de Programación y Públicos del Ministerio de las Culturas, las Artes y el Patrimonio.
Ha estat part del comitè curatorial del Festival Internacional de Buenos Aires, FIBA, i de FAE Lima (Perú). És membre del Círculo de Críticos de Arte de Chile, docent en programes universitaris de postgrau de gestió cultural i formació de públics a Xile, Argentina i Mèxic, i membre del comitè assessor del Festival Puerto de Ideas y de la plataforma Escenix.
A més, és director de l’edició per a Llatinoamèrica de la revista Conectando Audiencias i productor executiu del programa Ciencias + Artes + Audiencias.

Berta Solé

Graduada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i Màster en Literatura Comparada i Estudis Culturals. Actualment està cursant el màster de Professorat d’ESO i Batxillerat en Filosofia. És la responsable de públics de la Producció Nacional de Circ i col·labora amb el Servei Educatiu del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Ha treballat com a regidora d’espais i coordinació d’activitats al CCCB i ha fet de guia cultural per la Casa dels Clàssics i Riosta. Des del 2012 està involucrada en temes relacionats amb els debats, l’oratòria i la paraula com a eina de diàleg i mediació de conflictes. 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a