Notícies

Oberta la convocatòria de residències a La Farinera del Clot

La Farinera aposta per un projecte de creació escènica amb la cessió d’espais i el suport tècnic a companyies tant amateurs com professionals. Una fàbrica de creació constant on les companyies, a través d’una convocatòria trimestral, poden optar a una de les places de contraprestació i estrena de nous espectacles escènics.

El termini per rebre les propostes estarà obert del 26 de gener al  14 de febrer de 2021 ambdós inclosos.

Aquesta convocatòria està adreçada a totes aquelles companyies i associacions que treballin, ja sigui de forma amateur, semiprofessional o professional qualsevol disciplina teatral i escènica (musical, experimental, clàssica,…). En queden excloses les companyies estrictament de dansa per la falta d’espais adequats.

La Farinera del Clot obre termini del dimarts 26 de gener al diumenge 14 de febrer de 2021 (ambdós dies inclosos) per rebre projectes que optin a una de les 2 places de contraprestació en el camp de les arts escèniques dirigides tant a públic adult com familiar.

Les CONDICIONS que s’ofereixen són les següents:

• 3 mesos d’assaig en els espais disponibles del Centre Cultural. Des de finals de febrer fins a maig/juny del 2021.
• Estrena absoluta de l’espectacle al teatre del Centre Cultural amb capacitat per a 180 persones, (tot i que degut a les restriccions per la pandèmia, el dia de la publicació d’aquestes bases, ara mateix és de 58 persones). Aquest fet implica que no s’acceptaran muntatges que ja hagin estat estrenats, que tinguin data d’estrena ja compromesa o bé siguin un work in progress.
• Ingressos: el repartiment d’ingressos del taquillatge serà de 50% per a la companyia i l’altre 50% pel centre.
• Assessorament tècnic (so i llums) durant el muntatge, assaig general i representació.
• Assessorament i suport en el disseny i la difusió de l’espectacle. Creació de continguts audiovisuals per la promoció de l’espectacle a les xarxes (entrevistes a la companyia, etc…)

Totes les companyies que es presentin a la convocatòria han d’assumir el compromís de realitzar el projecte i estrenar-lo en les mateixes condicions que l’han presentat. En cas que no sigui així o que el projecte no s’acabi duent a terme, la companyia haurà de compensar el Centre Cultural pels assajos realitzats i pel
compromís no assumit.

L’equip de programació del Centre Cultural es posarà en contacte amb les companyies que entrin a formar part del projecte com a màxim a finals de febrer de 2021 per establir un calendari de treball. Totes les companyies inscrites rebran la resolució de la convocatòria via correu electrònic.

Per optar a aquestes places cal ENVIAR UN DOSSIER amb la següent informació:

• La fitxa tècnica que us adjuntem i que podeu descarregar a www.farinera.org a l’apartat d’“Arts Escèniques” (http://www.farinera.org/arts-esceniques).
• Un calendari de treball adaptat a tres mesos i les necessitats d’horaris i espais (tipus de sala, necessitats respecte als assajos, etc.)
• Un currículum de la companyia i dels integrants de la mateixa si s’escau.
• Necessitats tècniques: si es disposa d’una persona que s’encarregui del tema de so i llums o bé es necessitarà el suport del Centre.
• Materials de creacions anteriors si es creu necessari com a material de referència.
• Qualsevol altra consideració important a destacar.

Es valorarà:


• Que la proposta-idea de treball sigui de creació pròpia, inèdita i en llengua catalana.
• Que la tècnica de l’espectacle sigui compatible amb l’espai i material del teatre .
• Que el calendari d’assaigs sigui compatible amb les disponibilitats d’espais del Centre.
• Que la companyia compti amb tècnic propi.

Es valoraran tant espectacles que provinguin de companyies professionals com espectacles ideats per companyies amateurs.

La Comissió d’Avaluació formada per personal del Centre i professionals independents descartarà propostes que incloguin continguts racistes, sexistes, homòfobs o que vulnerin els drets de les persones.

Els dossiers s’han d’enviar en format .pdf o .doc a: ccfarinera@gmail.com i cal indicar a l’assumpte del missatge.
‘contraprestacions + nom de la cia’

Per més informació: 93 291 80 80 / ccfarinera@gmail.com i http://www.farinera.org/
Informació tècnica dels espais a: https://farinera.org/wp-content/uploads/2017/07/Raiders-delteatre-La-Farinera-octubre-2020.pdf


Últimes notícies d’Ajuts i subvencions:

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a