FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull fan una crida adreçada a creadors i creadores que, de manera individual, presentin una proposta de recerca per a l’escriptura d’una creació artística vinculada a les arts escèniques i a l’espai públic.
L’objectiu d’aquest programa és contribuir al desenvolupament de processos d’escriptura en les millors condicions, a través de la recerca, l’intercanvi de coneixement i la mentoria amb experts seleccionats que garanteixin l’excel·lència de l’escriptura, la investigació i la creació.
En el marc d’aquesta crida se seleccionaran dues propostes, seguint els criteris següents:
- Interès de la idea-concepte en funció de:
a) Relació i interès de la idea-concepte en el marc del carrer i l’espai públic.
b) Relació de la idea-concepte amb la ciutadania i/o l’entorn.
c) Relació de la idea-concepte amb altres sectors més enllà del cultural.
- Coherència i viabilitat de la proposta.
- Experiència artística en l’àmbit de la recerca, de la cultura i de la creació de les arts de carrer i/o de l’espai públic
- Compromís i/o adhesió en relació/amb/a els valors de perspectiva de gènere, sostenibilitat i accessibilitat de la propostes.
- Idoneïtat de les fonts en què es basarà la recerca i en especial l’ús de fonts inèdites.
- Domini de la llengua catalana parlada i escrita.
El període d’execució del projecte serà entre l’1 de gener de 2022 a 31 de desembre de 2022.
Els creadors/creadores seleccionats treballaran amb persones expertes seleccionades en acord entre per l’organització i el creador/a per facilitar l’intercanvi de coneixement i aportar una mentoria que garanteixi l’excel·lència de l’escriptura, la investigació i la creació.
Propostes de participació
Les persones interessades a presentar la seva candidatura han d’enviar, entre el 19 de juliol i el 23 d’agost de 2021 (ambdós inclosos), els documents següents, en format PDF, a l’adreça hivernem@firatarrega.com.
a) Proposta de projecte de recerca en un mínim de 5 pàgines i un màxim de 10, que haurà de contemplar els continguts següents:
- Tema de la recerca. (desenvolupar el criteri 1)
- Objectius de la recerca i idees principals a desenvolupar.
- Esquema desenvolupat de la recerca/treball.
- Fons documentals que es consultaran.
- Fonts bibliogràfiques i d’hemeroteca i altres fonts que s’empraran.
- Metodologia que se seguirà per a desenvolupar la tesi de la recerca.
- Metodologia d’autoavaluació del procés de recerca.
- Pla de treball, degudament temporalitzat, en el qual es contemplin els tres períodes de residència i les tasques a fer durant aquestes estades en els següents espais/territoris: residència Faberllull Olot (1r trimestre), residència amb Firatàrrega (2n trimestre) i residència internacional (3r/4t trimestre).
- Incloure la proposta de persones expertes que el creador/a consideri oportú per acompanyar-se durant la recerca.
b) Currículum Vitae de la persona sol·licitant (màxim dues pàgines)
Condicions de la participació
I. La persona sol·licitant seleccionada ha de:
- Tenir experiència laboral i/o artística en l’àmbit cultural. Es valorarà especialment l’experiència en arts de carrer i/o espai públic i la vinculació amb el teixit creatiu de l’àmbit cultural català.
- Tenir domini demostrable de la llengua catalana i castellana. Tenir coneixement de les llengües francesa i/o anglesa.
- Garantir que seguirà el pla de desenvolupament del programa consensuat amb l’organització
- La presentació pública del document final de recerca es farà en el context de FiraTàrrega 2022 (del 8 al 11 de setembre).
- Garantir el lliurament de documentació sobre el procés artístic i d’investigació en els terminis acordats amb l’organització.
- Disponibilitat per fer presentacions públiques sobre els resultats de la recerca, consensuada amb l’organització.
- Cedir els drets d’explotació en exclusiva (total o parcial, en qualsevol tipus de suport) del resultat de la recerca per un període de dos anys i dels de comunicació pública de forma no exclusiva sense límit temporal, geogràfic o de plataforma de difusió.
II. El programa posa a disposició de les persones sol·licitants seleccionades:
a) Un import econòmic de 5.770 euros (import sense IVA) per al desenvolupament de la recerca. Els pagaments es faran efectius en dos lliuraments: el primer, de 2.855 €, després de la primera residència, prèvia presentació d’un resum de tres folis com a mínim on s’expliqui l’estat de desenvolupament de la recerca; i el segon, de 2.855 €, una vegada hagi finalitzat el projecte, un cop lliurat el document final que exposi el resultat artístic.
b) Un procés d’assessorament per part de persones expertes nacionals i internacionals de prestigi reconegut en la matèria o disciplina objecte de la proposta.
c) Diversos processos de residència -amb desplaçament, estada i manutenció coberts pel programa- per participant:
- Una residència de pensament de 5 dies, entre febrer i març de 2022, a FaberLlull (Olot).
- Una residència de treball de 5 dies, entre abril i juny de 2022, a FiraTàrrega (Tàrrega).
- Una residència internacional d’intercanvi de coneixement virtual o presencial, segons ho requereixi la metodologia de treball i el context, entre juliol i octubre de 2022.
El termini per lliurar el document final de la recerca és 15 de novembre de 2022. Se’n lliurarà una còpia completa en paper i una en suport digital, en idioma català, amb possibilitat d’haver de presentar una còpia en l’idioma de la persona experta internacional amb la qual hagi treballat.
«Hivernem és un programa coorganitzat per FiraTàrrega i l’Institut Ramon Llull». Aquesta menció obligatòria haurà de figurar en tots els suports de comunicació vinculats a aquest projecte.
Informació extreta de l’Instutut Ramon Llull
0 comentaris