Notícies

Oberta la 11a Convocatòria per a la creació d'arts escèniques

TESTIMONI ESCÈNIC (TE) és un projecte impulsat per l’Associació Cal Gras – Art i Territori i una xarxa d’espais escènics de la Catalunya central (xarxa TE), amb la voluntat de donar suport als creadors d’arts escèniques i música. TE aposta per l’autogestió, el territori i el compromís mutu per la cultura.
TE obre la 11a Convocatòria de residències gratuïtes per a projectes escènics, que es trobin en la seva fase final de producció i ofereix, una vegada finalitzada la residència, diverses preestrenes per tal de provar l’espectacle amb públic.
Els projectes seleccionats hauran d’oferir un mínim de 3 preestrenes, a realitzar de gener de 2018 fins a juny de 2018. En cas que hi hagi més demanda dels municipis que formen part de la Xarxa TE, hi haurà la possibilitat de fer més preestrenes i allargar les dates, d’acord amb les companyies.
La data límit per presentar els projectes és el diumenge 10 de desembre de 2017. A finals de desembre es comunicarà la decisió del jurat.
LA RESIDÈNCIA A CAL GRAS INCLOU:
– Allotjament i espai de treball gratuït (per assaig i producció) per un màxim d’una setmana, a la residència d’Artistes Cal Gras d’Avinyó.
– L’ús d’un teatre equipat per a assajos tècnics.
– La realització de preestrenes en diversos pobles de la Xarxa TE.
– Assessorament en el procés de producció, i suport a través d’una xarxa de professionals.
– un dels projectes serà seleccionat per mostrar el seu treball a la Nau Ivanow de Barcelona, amb l’opció de fer-hi una residència tècnica.
– Comunicació dels projectes seleccionats a diferents espais escènics, programacions i festivals. – L’Associació Cal Gras, es quedarà amb el taquillatge de les dues primeres representacions.
BASES:
Podran optar a la beca per a la residència totes les companyies i els creadors independents que presentin una proposta d’acord amb les bases següents:
Enviar el projecte en format digital amb:
1. Objectius de la residència.
2. descripció de l’obra, sinopsis i argument.
3. Idea de la posada en escena i les necessitats tècniques.
4. Proposta de calendari de residència.
5. dates per les preestrenes i quantitat de representacions que s’està disposat a realitzar. 6. Trajectòria del creador/a o companyia, i informació de produccions prèvies.
Es recomana incloure documentació addicional que faciliti la valoració del projecte (fotografies, dibuixos, vídeos, àudios…)
L’equip de TE valorarà també, els següents aspectes a l’hora de seleccionar els projectes: 1. Que siguin projectes inèdits i no estrenats.
2. Que hi hagi implícita una investigació i voluntat per crear nous formats escènics.
3. Que l’espectacle pugui adaptar-se a les infraestructures tècniques dels espais de la Xarxa TE.
4. Que la companyia disposi d’un tècnic propi.
5. Que siguin projectes viables, amb continuïtat i caràcter professional.
6. En espectacles destinats a públic infantil i familiar es valorarà l’opció de poder realitzar preestrenes per escoles i instituts.
TE i les companyies seleccionades establiran un calendari de treball. Totes les companyies que es presentin a la convocatòria han de prendre el compromís de realitzar el projecte i les preestrenes acordades. En el cas que no sigui així, o que el projecte no es dugui a terme, la companyia haurà de compensar a TE per la totalitat de l’allotjament i pel compromís no assumit amb els espais de la xarxa. Els projectes seleccionats hauran d’aplicar el logotip de TE en el material promocional que realitzin.
Les propostes han d’enviar-se per correu electrònic a: testimoni.escenic@gmail.com
TE comunicarà el veredicte del jurat a totes les companyies. El Jurat està format per membres de la Xarxa TE, de l’equip de Testimoni Escènic i Cal Gras, un professional del món de les arts escèniques i de l’equip de Nau Ivanow.
Participar en aquesta convocatòria suposa l’acceptació de les bases i la conformitat en la decisió de l’organització.

convoTE11okTot

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a