Notícies

Oberta convocatòria per a artistes! – 20a FIRA MEDITERRÀNIA DE MANRESA

20a FIRA MEDITERRÀNIA DE MANRESA

DEL 5 al 8 D’OCTUBRE DE 2017

 Data límit de presentació: dilluns 06 de març de 2017

Requisits

La Fira Mediterrània de Manresa forma part del mapa de sis mercats d’espectacles promoguts pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb diferents agents del territori.
Té un caràcter interdisciplinari –arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral, teatre-, i es poden presentar creacions artístiques sobre dos eixos programàtics:
Cultura popular: basada en elements com la transmissió del patrimoni, el creuament entre creació contemporània i arrel tradicional, la participació i l’ampliació de la base social de la cultura. Hi encaixen:
Espectacles d’arrel tradicional // Arts urbanes i de carrer // Projectes comunitaris i d’inclusió social // Espectacles interactius i/o participatius // Espectacles familiars //
Músiques del món, amb especial atenció a la Mediterrània.
Les propostes poden ser de petit, mig o gran format, de sala o de carrer i adreçades tant als públics adults com als familiars.
Criteris de valoració

 • Qualitat i interès artístic.
 • Encaix amb els eixos programàtics de la Fira.
 • Caràcter d’estrena: absoluta, a Catalunya o a l’Estat espanyol.
 • Recorregut potencial de la proposta.
 • Interès mostrat cap a la Fira com a espai de trobada, de diàleg i d’intercanvi.
 • Possibilitat de fer més d’una actuació per facilitar el visionat per part dels professionals acreditats.

Període de presentació

La data límit de presentació serà el 06 de març de 2017 a les 24h.
Es realitzarà valoració contínua de les propostes rebudes des de l’inici d’aquesta convocatòria.
Important: la sol·licitud de participació implica l’acceptació d’aquesta normativa.

Canal de presentació

Les propostes artístiques seran admeses únicament online tot i complimentant el formulari que es troba al final d’aquesta normativa de participació artística i un cop acceptades les bases de participació d’aquesta. Abans, us caldrà crear un  compte d’usuari que us permetrà presentar una o vàries propostes artístiques.

Condicions econòmiques

La Fira, com a mercat artístic amb assistència de programadors professionals (1.137 de 32 països la darrera edició), pactarà una aportació econòmica amb les companyies i grups.

Hospitalitat

La Fira comptabilitzarà com a integrants d’una companyia o grup, a efectes d’allotjament i manutenció, el nombre d’artistes / tècnics que figurin en la fitxa i –com a màxim- una persona en qualitat de representant o mànager.

Allotjament
La Fira allotjarà les companyies i grups de fora de Catalunya segons l’horari i dies de les seves funcions. L’allotjament es farà, segons disponibilitat, a Manresa o en poblacions veïnes. Les habitacions seran sempre compartides. Si es desitgen habitacions individuals, el suplement anirà a càrrec de l’artista, sempre i quan hi hagi habitacions disponibles. La Fira disposa d’un servei d’autobusos i transfers.
Manutenció
La Fira, mitjançant el sistema que l’organització estableixi, facilitarà la manutenció (dinar i /o sopar) a la companyia / grup segons l’horari i dies de les seves funcions. La manutenció es proveirà només en els casos següents:

 • Companyies / grups actuants en dies consecutius.
 • Companyies / grups amb dues funcions diàries (matí i tarda).
 • Companyies / grups residents fora de Catalunya.

Nota important: els acords contractuals d’hospitalitat entre la Fira i l’artista són inamovibles i no s’admetran canvis d’última hora. 

Contracte i facturació

La participació està subjecta a la signatura del contracte generat per la Fundació Fira Mediterrània, així com al lliurament de la corresponent factura en concepte “d’actuació promocional a la Fira Mediterrània”.

Accés a invitacions, a la llotja professional i als estands

Les companyies i grups seleccionats tindran la consideració de professionals inscrits i, per tant, gaudiran de dues acreditacions personalitzades (com a màxim).

Per al seu propi espectacle (en cas que sigui de pagament), cada companyia o grup disposarà d’un màxim de 10 invitacions per sessió, excepte en casos d’aforament de 100 o menys espectadors, a on aquest aspecte es negociarà de forma individualitzada.
Així mateix, tindran accés a la Llotja professional, espai d’intercanvi i negoci amb la participació de professionals, distribuïdors, companyies i mitjans de comunicació.
Els artistes que ho desitgin poden disposar d’un estand a la llotja professional al preu de 314 € + IVA (4m2) o bé de 405 € + IVA (6m2).
Els mànagers, representants o empreses distribuïdores que comptin amb dos o més artistes programats a la Fira hauran d’adquirir un d’aquests estands al mateix preu.

Projecció

La informació sobre l’espectacle, que serà elaborada per la Fira a partir del material lliurat pels artistes, es difondrà a través de:

 • programa general
 • catàleg professional
 • web www.firamediterrania.cat
 • eines 2.0
 • assistència a altres fires internacionals dins i fora de l’Estat espanyol

Requisits tècnics

La Fira Mediterrània posarà a disposició de les companyies / grups actuants els elements tècnics necessaris per al desenvolupament de l’espectacle, en funció de la seva disponibilitat pressupostària i de materials.

Cessió d’imatges 

En el cas que la Fira capti imatges fotogràfiques i/o audiovisuals de les actuacions, l’artista autoritza a la Fira a l’ús d’aquestes com a material promocional del certamen.

Confirmació

Les companyies o grups seleccionats rebran la confirmació oficial de la seva participació abans del 4 de juliol de 2017 per correu electrònic.

Resolució de dubtes

Per correu electrònic: artistes@firamediterrania.cat

Material a aportar

Per Internet mitjançant la sol·licitud de participació:

 • Dossier artístic: descripció de l’espectacle, currículum i fitxa artística.
 • Fitxa tècnica: característiques i necessitats tècniques, de personal i detall de mides del vehicle de transport de l’escenografia.
 • Una fotografia, com a mínim, de la companyia o grup (en format .tif o .jpg. Mínim 10×15 cm i 300 dpi de resolució).
 • Link a vídeo (vimeo, youtube…).
 • Link d’àudio (Spotify, SoundCloud, myspace, bandcamp, DEEZER, altres…).

Sol·licitud

Feu clic al següent botó per tal de començar a emplenar online la sol·licitud de participació a la 20a Fira Mediterrània de Manresa que tindrà lloc del 5 al 8 d’octubre de 2017.

Afegeix nova proposta artística

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a