Notícies

Oberta convocatòria artística per a Fira Mediterrània 2018

Fira MediterraniaData límit de presentació: dilluns 5 de març de 2018 a les 15h

Requisits

La Fira Mediterrània de Manresa té un caràcter interdisciplinari –arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral, teatre-, i s’hi poden presentar creacions artístiques sobre dos eixos programàtics:

 • Cultura popular: basada en elements com la transmissió del patrimoni, el creuament entre creació contemporània i arrel tradicional, la participació i l’ampliació de la base social de la cultura.

Hi encaixen espectacles d’arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració oral, teatre, projectes comunitaris i/o participatius i espectacles familiars, entre d’altres.

 • Músiques del món i folk, músiques vinculades a l’arrel des d’òptiques tant tradicionals com contemporànies i amb especial atenció a la Mediterrània.

Les propostes poden ser de petit, mig o gran format, de sala o de carrer i adreçades tant als públics adults com als familiars.

Criteris de valoració

 • Qualitat i interès artístic.
 • Encaix amb els eixos programàtics de la Fira.
 • Caràcter d’estrena: absoluta, a Catalunya o a l’Estat espanyol.
 • Recorregut potencial de la proposta.
 • Interès mostrat cap a la Fira com a espai de trobada, de diàleg i d’intercanvi.
 • Possibilitat de fer més d’una actuació per facilitar el visionat per part dels professionals acreditats.

Període de presentació

La data límit de presentació és el 5 de març de 2018 a les 15h.
Es realitzarà valoració contínua de les propostes rebudes des de l’inici d’aquesta convocatòria.
Important: la sol·licitud de participació implica l’acceptació d’aquesta normativa.

Canal de presentació

Les propostes artístiques seran admeses únicament online, complimentant el formulari que es troba al final d’aquesta normativa de participació artística i un cop acceptades les bases de participació d’aquesta. Cal enviar un formulari per a cada proposta artística que vulgueu presentar. Prèviament haureu de crear un compte d’usuari, si no ho heu fet amb anterioritat.
Una vegada hagueu presentat la proposta, rebreu un correu electrònic de confirmació amb un document adjunt amb la informació de l’espectacle presentat. EN CAS DE NO REBRE’L, ES CONSIDERARÀ LA PROPOSTA COM A NO PRESENTADA.
Per a qualsevol dubte, si us plau contacteu amb artistes@firamediterrania.cat

Condicions econòmiques

La Fira, com a mercat artístic amb assistència de programadors professionals (1.122 de 36 països la darrera edició), pactarà una aportació econòmica amb les companyies i grups.

Hospitalitat

La Fira comptabilitzarà com a integrants d’una companyia o grup, a efectes d’allotjament i manutenció, el nombre d’artistes / tècnics que figurin en la fitxa i –com a màxim- una persona en qualitat de representant o mànager.
Allotjament
La Fira allotjarà les companyies i grups de fora de Catalunya segons l’horari i dies de les seves funcions. L’allotjament es farà, segons disponibilitat, a Manresa o en poblacions veïnes. Les habitacions seran sempre compartides. Si es desitgen habitacions individuals, el suplement anirà a càrrec de l’artista, sempre i quan hi hagi habitacions disponibles.
Manutenció
La Fira, mitjançant el sistema que l’organització estableixi, facilitarà la manutenció (dinar i/o sopar) a la companyia / grup segons l’horari i dies de les seves funcions. La manutenció es proveirà només en els casos següents:

 • Companyies / grups actuants en dies consecutius.
 • Companyies / grups amb dues funcions diàries (matí i tarda).
 • Companyies / grups residents fora de Catalunya.

Nota important: els acords contractuals d’hospitalitat entre la Fira i l’artista són inamovibles i no s’admetran canvis.

Contracte i facturació

La participació està subjecta a la signatura del contracte generat per la Fundació Mediterrània, així com al lliurament en format electrònic de la corresponent factura en concepte “d’actuació promocional a la Fira Mediterrània”.

Accés a invitacions, a la llotja professional i als estands

Les companyies i grups seleccionats tindran la consideració de professionals inscrits i, per tant, gaudiran de dues acreditacions personalitzades.
Per al seu propi espectacle (en cas que sigui de pagament), cada companyia o grup disposarà d’un màxim de 10 invitacions per sessió, excepte en casos d’aforament de fins a 100 espectadors, on es negociarà de forma individualitzada.
Així mateix, tindran accés a la Llotja professional, espai de trobada, intercanvi i negoci amb la participació dels professionals inscrits.
Els artistes que ho desitgin poden disposar d’un estand a la llotja professional al preu de 314 € + IVA (4m2) o bé de 405 € + IVA (6m2) per tal de facilitar els negocis entre l’oferta i la demanda.
Els mànagers, representants o empreses distribuïdores que comptin amb dos o més artistes programats a la Fira hauran d’adquirir un d’aquests estands.

Projecció

La informació sobre l’espectacle, que serà elaborada per la Fira a partir del material lliurat pels artistes, es difondrà a través de:

 • programa general
 • catàleg professional
 • web www.firamediterrania.cat
 • eines 2.0
 • assistència a altres fires internacionals del sector

Requisits tècnics

La Fira Mediterrània posarà a disposició de les companyies / grups actuants els elements tècnics necessaris per al desenvolupament de l’espectacle, en funció de la seva disponibilitat pressupostària i dels materials.

Cessió d’imatges

En el cas que la Fira capti imatges fotogràfiques i/o audiovisuals de les actuacions, l’artista autoritza a la Fira l’ús d’aquestes com a material promocional.

Confirmació

Les companyies o grups seleccionats rebran la confirmació oficial de la seva participació abans del 4 de juliol de 2018 per correu electrònic.

Resolució de dubtes

Per a qualsevol aclariment, contactar al correu electrònic: artistes@firamediterrania.cat

Material a adjuntar

El material que cal adjuntar a la sol·licitud de participació online és:

 • Dossier artístic: descripció de l’espectacle, currículum i fitxa artística. (Màxim 2MB)
 • Fitxa tècnica: característiques i necessitats tècniques, de personal i detall de les mides del vehicle de transport de l’escenografia. (Màxim 2MB)
 • Una fotografia, com a mínim, de la companyia o grup (en format .tif o .jpg. Mínim 10×15 cm i 300 dpi de resolució). (Màxim 4MB)
 • Link a vídeo (vimeo, youtube…).
 • Link d’àudio (Spotify, SoundCloud, myspace, bandcamp, DEEZER, altres…).

Sol·licitud

Ompliu online la sol·licitud de participació a la 21a Fira Mediterrània de Manresa que tindrà lloc del 4 al 7 d’octubre de 2018.
1. Registra’t al portal de la Fira (si encara no ets usuari)
Registre usuari
2. Si ja ets usuari del portal de la Fira, presenta aquí la teva proposta artística com a:
Artista, grup o companyia 
Representant, mànager o distribuïdor 

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a