Notícies

Obert el termini per participar als mòduls de Digital Leap- Creació de capacitats per als professionals del circ i la dansa

Crida perquè els artistes de circ i dansa que tinguin curiositat per la digitalització participin al tercer i quart mòduls d’aprenentatge del Salt Digital. 

Els mòduls d’aprenentatge de Digital Leap són esdeveniments de 5 dies que consisteixen en teoria i formació pràctica en plataformes digitals des de diferents perspectives. Els mòduls t’ofereixen l’oportunitat de desenvolupar diferents habilitats en digitalització. Els temes inclouen des de la distribució d’actuacions mitjançant l’ús d’eines digitals, la connexió amb el públic en entorns digitals i virtuals i l’aprenentatge de com utilitzar aquestes eines de la manera que s’adapti millor a la vostra pròpia pràctica artística. Com a professors, mentors i dinamitzadors actuaran experts de diferents disciplines. 

Es reuniran diferents artistes per a mòduls d’aprenentatge de 5 dies a Terrassa / Manresa (ES) i Aix-en-Provence / Marsella (FR). Els participants del mòdul també estan convidats a veure actuacions i assistir a esdeveniments de networking en un festival local que té lloc al mateix temps.

L’objectiu general de Digital Leap és produir materials d’aprenentatge digitals a partir de cada mòdul. Els materials es posaran a disposició de les comunitats de les arts escèniques dels països socis per estendre els coneixements adquirits a encara més professionals.

Els mòduls d’aprenentatge són gratuïts per a tots els participants seleccionats. Digital Leap cobrirà les despeses de viatge i allotjament dels participants. Els àpats, el transport local i altres costos aniran a càrrec dels participants. Tingueu en compte que els participants hauran de viatjar a Terrassa / Aix-en-Provence-Marsella el dia abans i sortir l’endemà de les dates del mòdul.

Mòdul 3 – Ampliar la pràctica a l’escriptori de l’ordinador – Estratègies de distribució a Internet 3.0.

4. – 8.10.2022 – Terrassa & Manresa, Catalunya, Espanya – Organitzat per Institut Ramon Llull

No hi ha trucs de màgia a l’hora de parlar de la distribució digital de les actuacions de dansa i circ, però encara hi ha maneres amagades per descobrir.

En aquest mòdul es reflexionarà sobre les infinites possibilitats que ofereix internet en l’àmbit de la distribució. Una selecció d’experts farà pensar als participants fora de la caixa, assolir nous objectius i aconseguir noves comunitats en línia per ampliar el vostre compromís.

També us oferirem una mirada més propera a les complexitats de la fiscalitat internacional i algunes plataformes que poden facilitar la feina. Els experts legals guiaran el grup a través del desenvolupament dels drets digitals i exploraran com podria donar suport a l’escena de la dansa i el circ.

Com a part d’aquest mòdul, també se us convidarà a veure actuacions comissariades al Teatre Principal de Terrasa i a Fira Mediterranea, festival internacional de dansa de Manresa.

Mòdul 4 – Arribar i interactuar amb el públic a través de mitjans digitals

A partir de febrer de 2023, dates pendents de confirmar 

Aix-en-Provence / Marsella, França – Organitzat per ARTCENA

Aquest mòdul se centra en el tema clau de la participació del públic i el treball de desenvolupament, alhora que explora formats digitals d’avantguarda. Els treballadors del circ i la dansa (artistes i productors) descobriran com trobar-se electrònicament i relacionar-se amb el seu públic, com orientar-los millor i com adaptar-se a les pràctiques participatives i immersives emergents mirant exemples d’altres àmbits artístics. El mòdul, que tindrà lloc en el marc de la BIAC (Biennale internationale des arts du cirque), també abordarà el tema del públic des d’una perspectiva ètica, tocant diversos aspectes de la diversitat i la inclusió. 

Qui pot sol·licitar? 

 • -Artistes professionals* de circ i dansa amb seu a la República Txeca, França, Finlàndia, Lituània, Noruega, Espanya o Suècia. Per al mòdul 4 (Aix-en-Provence/Marsella) també s’accepten les sol·licituds de productors que treballen amb circ o dansa.
 • -Interessats en adquirir noves habilitats digitals, tenir objectius d’aprenentatge per al mòdul i oportunitats de networking amb l’escena internacional de la dansa i el circ.
 • -Esperem que els sol·licitants tinguin una presència en línia existent, p. un lloc web i/o perfils de xarxes socials i estar familiaritzat amb el treball amb ordinadors i dispositius mòbils.
 • -No es requereix experiència laboral internacional prèvia, però sí s una visió clara de com es vol treballar internacionalment en el futur. 
 • -Els mòduls d’aprenentatge es realitzaran en anglès, per tant, esperem que els sol·licitants tinguin un domini laboral en anglès. 
 • -Animem els artistes de totes les etapes professionals a presentar-se.
 • -No hi ha límits d’edat. 
 • -També es recomana als participants del mòdul anterior que sol·licitin la sol·licitud

* Artistes de circ i dansa que tinguin una educació formal en la seva forma artística, experiència laboral artística en un context professional o bé hagin rebut finançament públic per al seu treball artístic.

Com aplicar? 

Envieu la vostra sol·licitud omplint el formulari de sol·licitud al lloc web del projecte. Expliqueu una mica la vostra experiència amb plataformes digitals i els vostres plans de futur tant per treballar amb eines digitals com per fer xarxes internacionals. 

Pots sol·licitar i ser seleccionat per participar en els dos mòduls, però també pots ser escollit només per a un d’ells. 

Per a cadascun dels mòduls es triaran de quatre a sis artistes representants de circ i/o dansa de cada país participant.

Condicions generals

 • -Els participants han d’estar presents durant els cinc dies complets dels mòduls d’aprenentatge.
 • -Els participants han de portar el seu propi ordinador portàtil al mòdul d’aprenentatge.
 • -Les despeses de viatge i allotjament aniran a càrrec de Digital Leap. Els àpats, el transport local i altres costos aniran a càrrec dels participants. El coordinador local oferirà un programa d’acompanyament (visites a actuacions, activitats de networking, etc.).
 • -Els participants han de tenir cura de la seva pròpia assegurança de viatger i altres certificats relacionats necessaris per viatjar al país corresponent.
 • -Es demanarà als participants que opinin en una enquesta després del mòdul.
 • -La sol·licitud ha d’estar escrita en anglès.
 • -Es demanarà als participants que facin algunes tasques preparatòries durant les setmanes prèvies al mòdul.
 • -En assistir als mòduls acceptes ser fotografiat i gravat per als materials d’aprenentatge produïts i les activitats de comunicació relacionades amb el Salt Digital
 • -Amb la sol·licitud, els sol·licitants accepten la Política de privadesa de Digital Leap i l’ús de la seva informació.

La convocatòria tanca el dilluns 13.6.2022 a les 17:00 EET / 16:00 CET.

Les seleccions les faran les organitzacions associades de Digital Leap en funció de la qualitat de les sol·licituds, atenent a la diversitat entre els participants.

Els candidats seran informats de la selecció a finals de juny.

Si es selecciona, els participants rebran informació més detallada i algunes tasques prèvies per preparar 2-3 setmanes abans del mòdul d’aprenentatge.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a