Notícies

Noves subvencions extraordinàries d'ajuda al sector

  • Posa en marxa dues noves línies de subvenció extraordinària destinades a entitats, empreses i autònoms i per fer front a l’aturada de l’activitat derivada de l’emergència sanitària de la COVID19
  • També ha activat altres ajudes anuals que havien quedat suspeses per la declaració de l’estat d’alarma

 
El Departament de Cultura ha aprovat dues noves línies de subvenció extraordinària destinades a entitats, empreses i autònoms i per fer front a l’aturada de l’activitat derivada de l’emergència sanitària de la COVID19, i també ha activat altres ajudes anuals que havien quedat suspeses per la declaració de l’estat d’alarma. L’import total dels ajuts extraordinaris, que formen part del Pla de Rescat del Departament de Cultura, és de 5 milions d’euros ampliables.
Així, el Departament de Cultura ha aprovat una primera línia extraordinària dotada amb 2 milions (ampliables) per fer front a despeses estructurals d’entitats, fundacions, associacions, entre altres. Aquesta línia, que preveu ajuts de 5.000 euros, té per objectiu cobrir despeses de lloguers, quotes de préstecs, serveis bàsics o nòmines durant l’estat d’alarma.
El Departament de Cultura ha aprovat una segona línia extraordinària dotada amb 3 milions (ampliables) destinada a autònoms, empreses i entitats sense ànim de lucre per compensar la suspensió d’activitats culturals i les pèrdues acreditades per caixets, contractes o taquillatge d’actes cancel·lats fins al 31 de desembre de 2020. Es contemplen ajudes de fins a 25.000 euros per a concerts, festivals, activitats del Programa.cat, programacions dels equipaments E3, projectes d’arts visuals serveis educatius i de guiatge en museus o equipaments patrimonials, treballs de digitalització o restauració en arxius, tallers o lectures en biblioteques, investigació arqueològica, festivals de cultura popular amb públic de pagament i altres espectacles amb entrada de pagament.
Aquestes dues línies de subvenció resten ara pendents de la seva tramitació i de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) per poder ser convocades.
D’altra banda, el Departament de Cultura també ha aprovat aixecar la suspensió que havia quedat establerta amb l’estat d’alarma i que afecta les ajudes a programes estratègics de museus (350.000 euros), que promou la Direcció General de Patrimoni Cultural; les beques de recerca i innovació en l’àmbit de les arts (300.000 euros), que promou la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques; les ajudes a doblatge i subtitulació en català per a l’explotació posterior a l’estrena de llargmetratges (1 milió), que promou la Direcció General de Política Lingüística; les ajudes a les federacions de cultura popular (1 milió) que promou la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, i l’ajuda a la creació, traducció i investigació literària, convocada amb una dotació inicial de 144.000 euros però que tindrà una dotació final de 225.000 euros, i que promou la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Aquesta ajuda es podia demanar però no resoldre. Ara s’ha posat l’11 de maig com a data límit per presentar-s’hi i així posteriorment es podrà concedir.
La convocatòria d’aquestes ajudes es publicarà properament al DOGC i les bases es podran consultar al portal web del Departament de Cultura, des d’on també es podrà accedir al tràmit per sol·licitar les subvencions.

Comparteix-ho:

0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ttp

Espai MARBI, Partida Bovà, 7
25196 Lleida
Tel. (+34) 649.567.851 · ttp@ttp.cat
Gerent TTP: Abigail Ballester Ariño
Horari: de dilluns a divendres de 9 h. a 14 h.

Vols rebre les novetats de l’associació?
Segueix-nos a